2019-10-05 23:56:24
Φωτογραφία για Ασταμάτητος ο Ερντογάν: Συνεχίζουμε τις γεωτρήσεις, θα αγοράσουμε και τρίτο γεωτρύπανο..



Οι γεωτρήσεις στην ανατ. Μεσόγειο συνεχίζονται ακατάπαυστα, δήλωσε ο Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος ανακοίνωσε ότι γίνονται διαπραγματεύσεις για αγορά και τρίτου γεωτρύπανου.

Και τρίτο γεωτρύπανο διαπραγματεύεται η Τουρκία, δήλωσε ο Τούρκος Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος ανέφερε, επίσης, ότι το Φατίχ συνεχίζει τη γεώτρησή του στην ανατολική Μεσόγειο και τώρα έστειλαν και το Γιαβούζ για γεώτρηση στο Μόρφου 1.

Παράλληλα ο Ταγίπ Ερντογάν επιβεβαίωσε ότι το Γιαβούζ ξεκινά νέα γεώτρηση νότια της Κύπρου, ενώ εξέθεσε λεπτομερώς τις θέσεις και των υπόλοιπων τουρκικών ερευνητικών και γεωτρύπανων στη Μεσόγειο, όπως αναφέρει η ανταποκρίτρια του ΣΙΓΜΑ στην Τουρκία, Μαρία Ζαχαράκη.

«Συνεχίζουμε ακατάπαυστα τις γεωτρήσεις μας στην ανατ. Μεσόγειο. Το πλωτό γεωτρύπανό μας ο Πορθητής προχωρώντας έχει κατέβει κάτω από τα 4.000 μέτρα
. Χρειάζεται να κατέβει ακόμη περισσότερο και μακάρι να γίνει κι αυτό. Φέτος προσθέσαμε στο στόλο μας και το πλωτό γεωτρύπανο Γιαβούζ και μετά την αποστολή του στην Καρπασία το στείλαμε σε άλλο πηγάδι στη Μόρφου. Και το ερευνητικό πλοίο Ορούτς Ρέις ολοκλήρωσε το 30% των ερευνών του ανοιχτά της Αττάλειας», είπε ο Ταγίπ Ερντογάν στη διάρκεια ομιλίας του προς το κόμμα του στην Άγκυρα.

Ο Τούρκος πρόεδρος ανέφερε ότι η Τουρκία εξερευνά με δικά της μέσα πλέον κάθε περίπτωση ύπαρξης πετρελαίου και φυσικού αερίου είτε στην ξηρά είτε στα θάλασσα.

«Για τις έρευνές μας διαθέτουμε πλέον 2 ερευνητικά πλοία και δύο γεωτρύπανα και είμαστε σε συνομιλίες για να προστεθεί ίσως και άλλο ένα γεωτρύπανο. Έτσι με 3 γεωτρύπανα δικά μας, χωρίς να πρέπει να νοικιάζουμε εδώ κι εκεί από τον κόσμο, δεν θα έχουμε πλέον πρόβλημα», ανέφερε, εκθειάζοντας τα επιτεύγματα πλέον της Τουρκίας στον ενεργειακό τομέα και στην εξόρυξη φυσικού πλούτου.
greece-salonikia
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ