2019-10-06 13:57:56
Φωτογραφία για ΕΜΥ: Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης για την Δευτέρα 7 Οκτωβρίου
Σύμφωνα με το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης που εξέδωσε η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία:

Αύριο Δευτέρα (07-10-2019), ισχυρές βροχές και καταιγίδες προβλέπονται, από το πρωί στην κεντρική Μακεδονία, τη Θεσσαλία και

τις Σποράδες, από τις προμεσημβρινές ώρες στο Ιόνιο, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά, την Πελοπόννησο, την ανατολική Στερεά, την Αττική και την Εύβοια και πιθανόν τη δυτική Μακεδονία. Από το απόγευμα στις Κυκλάδες, πιθανόν την Κρήτη και από το βράδυ στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τη νύχτα στα Δωδεκάνησα.

Τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν από τις βραδινές ώρες στο Ιόνιο, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά, την Πελοπόννησο και την Κρήτη και κατά τη διάρκεια της νύχτας στην ανατολική Στερεά, την Αττική και τις Κυκλάδες.

Την Τρίτη (08-10-2019) τα έντονα φαινόμενα θα συνεχιστούν μέχρι τις πρωινές ώρες στα νότια τμήματα της κεντρικής Μακεδονίας, την ανατολική Θεσσαλία, τις Σποράδες, τη βόρεια Εύβοια, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και μέχρι το μεσημέρι στα Δωδεκάνησα.


Από το απόγευμα τα φαινόμενα σε όλη τη χώρα θα εξασθενήσουν.

Ποιες περιοχές αναμένεται να αντιμετωπίσουν τα μεγαλύτερα προβλήματα σύμφωνα με τον Γιάννη Καλλιάνο

Για σημαντική επιδείνωση του καιρού, με κατά τόπους ισχυρές καταιγίδες και χιόνια στα πολύ ορεινά της Δευτέρα, προειδοποιεί με ανάρτησή του στην προσωπική του σελίδα στο Facebook ο μετεωρολόγος Γιάννης Καλλιάνος.

Επικαλούμενος τον χάρτη από το προγνωστικό μοντέλο ECMWF, κάνει λόγο για «σημαντική κακοκαιρία με βροχές και κατά τόπους ισχυρές καταιγίδες», ενώ προβλέπει αρκετά μεγάλα ύψη βροχής και στην Αττική, όπου σημειώνει, ότι θα σημειωθούν και σποραδικές καταιγίδες. Σύμφωνα με την πρόβλεψη, ιδιαίτερα από τη Θεσσαλία και νοτιότερα (στα ηπειρωτικά) αναμένεται κατά τόπους να δημιουργηθούν προβλήματα από πλημμύρες, ενώ και στο βορειοανατολικό, κεντρικό και νότιο Αιγαίο οι βροχές και οι καταιγίδες πιθανότατα σε τοπικό επίπεδο θα έχουν έντονο χαρακτήρα.

επίσης αναφέρει, ότι θα κάνουν την εμφάνισή τους οι πρώτες χιονοπτώσεις στα πολύ ορεινά τμήματα της χώρας. Χαρακτηριστικά, σημειώνει ότι αναμένεται να χιονίσει στα μεγάλα υψόμετρα του Ολύμπου, ενώ σε χαμηλότερα υψόμετρα θα χιονίσει στη Βόρεια Ελλάδα. Συγκεκριμένα, στη Μακεδονία θα χιονίσει από το υψόμετρο των 1.800-1.900 μέτρων και υψηλότερα σε αρκετές περιοχές.

Οι άνεμοι δεν αναμένεται να προκαλέσουν προβλήματα, εκτός από το βόρειο Αιγαίο, όπου θα πνέουν βοριάδες εντάσεως έως 8 μποφόρ από το βράδυ. Για την Τρίτη προβλέπει βελτίωση του καιρού με κάποια υπολείμματα της κακοκαιρίας, με τοπικές βροχές, κυρίως στα κεντρικά και νότια, όμως τα φαινόμενα δεν θα είναι τόσο δυνατά.
greece-salonikia
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ