2019-10-06 17:57:34
Φωτογραφία για Ακόμα να βάλεις το ρόδι στη διατροφή σου; 8 ιδιότητες του που θα σε πείσουν!
Αν υπάρχει μία τροφή που, το τελευταίο διάστημα, ακούς και βλέπεις παντού, τότε αυτή είναι σίγουρα το ρόδι. Το τρως ολόκληρο σα φρούτο. Το προσθέτεις ως βασικό συστατικό στο smoothie σου. Ρίχνεις λίγο στη σαλάτα για γεύση. Α, το σπας και κάθε πρώτη του νέου έτους για τύχη. Οποιαδήποτε χρήση του ροδιού και αν κάνεις, το σίγουρο είναι ότι έχεις πολλά να κερδίσεις. Εντάξει, για το τελευταίο μην πάρεις και όρκο.

Πρώτα, όμως, λέω να κάνουμε μία μικρή αναδρομή στο (όχι και τόσο) σύντομο παρελθόν. Άσε τη φωνή μου να γίνει ο αφηγητής σου σε αυτό το μικρό χρονικό ταξίδι. Από την αρχαιότητα, λοιπόν, η ροδιά θεωρείτο βάλσαμο για τις διαταραχές στο στομάχι και τους πόνους στην περιοχή του εντέρου. Ειδικότερα, ο χυμός της χρησιμοποιούταν, για να ανακουφίσει από τυμπανισμούς και τους πόνους των οστών. Αρκετοί, έπιναν ένα ποτήρι χυμό ροδιού, προκειμένου να «νικήσουν» τον πονόλαιμο. Όπως καταλαβαίνεις, το ρόδι έχει (πάρα) πολλά να σου προσφέρει. Αν ακόμα δυσανασχετείς, σου έχω μερικές κρυμμένες ιδιότητες του.


– Κρατά το δέρμα σου νέο. Πλούσιο σε αντιοξειδωτικά, το ρόδι κρατά τα σημάδια της γήρανσης μακριά. Πολύ μακριά. Τα αντιοξειδωτικά του εξαφανίζουν τις ελεύθερες ρίζες, τις οποίες μπορείς να αποθηκεύσεις στο μυαλό ως τα σκουπιδάκια που πρέπει να φύγουν από το δέρμα σου. Έτσι, η επιδερμίδα σου παραμένει λαμπερή και υγιής.

– Ενισχύει το ανοσοποιητικό σου σύστημα. Με άφθονη βιταμίνη C να ρέει στους καρπούς του, δε θα μπορούσε να κάνει και αλλιώς. Άλλωστε, η συγκεκριμένη βιταμίνη προστατεύει από ιώσεις και κρυολογήματα.

– Σε προστατεύει από τις αλλεργίες. Η υψηλή περιεκτικότητα τους σε πολυφαινόλες καταστρέφει τις αιτίες εμφάνισης των πιο συνηθισμένων αλλεργιών. Εποχιακών και μη.

– Δρα κατά του καρκίνου του μαστού. Με τον Οκτώβριο να αποτελεί τον παγκόσμιο μήνα πρόληψης του συγκεκριμένου τύπου καρκίνου, το ρόδι είναι το κορυφαίο super-food για την πρόληψη του. Συγκεκριμένα, έρευνες έδειξαν ότι ένα ποτήρι χυμό ροδιού την ημέρα, μειώνει κατά 20% τις πιθανότητες εμφάνισης καρκίνου του μαστού.

– Ρυθμίζει το σάκχαρο και το μεταβολισμό. Σταθεροποιεί τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα και αυξάνει το ρυθμό καύσης του μεταβολισμού σου.

– Κρατά την καρδιά σου ζωντανή. Οι θρεπτικές του ουσίες βελτιώνουν την ικανότητα του οργανισμού να συνθέσει τη χοληστερόλη. Η τελευταία, με τη σειρά της, απομακρύνει τις ελεύθερες ρίζες από την περιοχή της καρδιάς, βελτιώνοντας τη λειτουργία της.

– Κρατά την πίεση σου σε ομαλά επίπεδα. Μπορεί το άγχος να σε καταβάλλει, όμως, το ρόδι σε κρατά σε ισορροπία. Το εκχύλισμα του, αλλά και οι σπόροι του μειώνουν τις πιθανότητες να εμφανίσεις αρτηριακή πίεση. Keep It Cool με ένα ρόδι στη σαλάτα ή στο ποτήρι σου.

– Απομακρύνει τις τοξίνες από τα νεφρά. Έτσι, λειτουργούν καλύτερα και αποδοτικά.
tlife.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ