2019-10-07 09:00:23
Φωτογραφία για Κτηματολόγιο: Άνω του 75% το ποσοστό υποβολής δηλώσεων σε Κω, Κάλυμνο, Κάρπαθο και Ρόδο
Το Σεπτέμβριο ολοκληρώθηκε με επιτυχία η υποβολή δηλώσεων στις Περιφερειακές Ενότητες Θεσσαλονίκης, Πιερίας, Άρτας, Πρέβεζας, Λευκάδας, Κορινθίας και Λάρισας καθώς και στις νήσους Κάλυμνος, Κάρπαθος, Κως και Ρόδος. Το ποσοστό δηλώσεων ξεπερνά τον τεχνικό και συμβατικό στόχο του 55% που εξ αρχής είχε τεθεί με τους αναδόχους, με την τελευταία ενσωμάτωση στοιχείων να δείχνει πως το συνολικό ποσοστό φτάνει στο 57% και αναμένεται να ξεπεράσει τις επόμενες ημέρες το 63% λόγω της ενσωμάτωσης των δηλώσεων «εμπρόθεσμης προσέλευσης».

Μάλιστα, στα νησιά Κάλυμνος, Κάρπαθος, Κως και Ρόδος τα στοιχεία δείχνουν πως το συνολικό ποσοστό δηλώσεων φτάνει στο 75% και θα προσεγγίσει τις επόμενες ημέρες ακόμη και το 85% λόγω της ενσωμάτωσης των δηλώσεων «εμπρόθεσμης προσέλευσης».

Η διαδικασία κτηματογράφησης στις περιοχές αυτές συνεχίζεται και για περίοδο δυο ακόμη εβδομάδων για όσους πολίτες δεν έχουν προσέλθει να δηλώσουν την ακίνητη περιουσία τους στα κατά τόπους κτηματογραφικά γραφεία, χωρίς την ενεργοποίηση, μέχρι σήμερα, των προβλεπόμενων προστίμων για όσους προσέλθουν εγκαίρως.

Η αύξηση της υποβολής των δηλώσεων για τις παραπάνω περιφερειακές ενότητες και τα νησιά υπήρξε κατακόρυφη τον μήνα Σεπτέμβριο, όπως αποτυπώνεται και στα γραφήματα που επισυνάπτονται:

Πρόοδος υποβολής δηλώσεων ανά ημέρα τον μήνα Σεπτέμβριο:
kosnews24
parapona-rodou
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ