2019-10-07 12:00:42
Φωτογραφία για Εργαζόμενοι Κοινωφελούς Ρόδου: Να αναγνωριστούν οι συμβάσεις μας σε Αορίστου Χρόνου
Eπιστολή – αίτημα προς το δημοτικό συμβούλιο, έστειλε η Επιτροπή Αγώνα Κοινωφελούς ΟΤΑ Ρόδου ζητώντας να αναγνωριστούν οι συμβάσεις σε Αορίστου Χρόνου, αφού από την πρώτη στιγμή καλύπτουν Πάγιες και Διαρκείς Ανάγκες.

Αναλυτικά:

Είμαστε 114 εργαζόμενοι που συνεχίζουμε, με την παράταση του Προγράμματος Κοινωφελούς Εργασίας του ΟΑΕΔ, να εργαζόμαστε στις υπηρεσίες και δομές του Δήμου Ρόδου.

Όλο αυτό το διάστημα κάνουμε την ίδια δουλειά και αντιμετωπίζουμε τα ίδια προβλήματα με τους μόνιμους & συμβασιούχους συναδέλφους, με στόχο να προσφέρουμε καλύτερες και πιο αποτελεσματικές υπηρεσίες στους συμπολίτες μας. Έχουμε εκπαιδευτεί και μάθει τις διαδικασίες και τις ενέργειες για την εύρυθμη λειτουργία κάθε αρμοδιότητας και υπηρεσίας με την συνδρομή των προϊσταμένων μας.

Οι νομοθετικές ρυθμίσεις των κυβερνήσεων των τελευταίων χρόνων όξυναν τα προβλήματα στους ΟΤΑ
. Από την μία η αύξηση των μορφών «ελαστικής εργασίας» και από την άλλη η απαγόρευση μόνιμων προσλήψεων την τελευταία δεκαετία, έχουν σαν αποτέλεσμα τη γιγάντωση του προβλήματος της υποστελέχωσης των υπηρεσιών του Δήμου Ρόδου. Ταυτόχρονα, η «ανακύκλωση της ανεργίας» μέσα από συμβάσεις ορισμένου χρόνου για να καλυφθούν πρόσκαιρα οι πάγιες και διαρκείς ανάγκες δεν έλυσαν κανένα πρόβλημα, ενώ και οι αποχωρήσεις εργαζομένων κάθε χρόνο λόγω συνταξιοδότησης -οι οποίες εκτιμούνται γύρω στις 500- μεγάλωσαν τα κενά.

Τόσο ο Σύλλογος Δημοτικών Υπαλλήλων Ρόδου όσο και άλλοι εργατικοί φορείς της περιοχής μας αναγνωρίζουν ότι οι εργαζόμενοι της κοινωφελούς καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες. Η μόνη ουσιαστική λύση για την εύρυθμη λειτουργία των υπηρεσιών του Δήμου μας είναι η μονιμοποίηση των συμβασιούχων ορισμένου χρόνου, που μπορεί να δοθεί είτε νομοθετικά είτε δικαστικά.

Γνωρίζουμε ότι οι δυνατότητες του Δημοτικού Συμβουλίου είναι περιορισμένες, αφού η νομοθετική ρύθμιση είναι αρμοδιότητα της κυβέρνησης μέσα στην Βουλή, η δε δικαστική, στα δικαστήρια. Όμως, ως εκλεγμένο συλλογικό όργανο είστε σημαντικός θεσμός στην Τοπική Αυτοδιοίκηση και οι αποφάσεις σας έχουν κύρος στους υπόλοιπους θεσμούς. Η θετική σας απόφαση στο αίτημά μας βελτιώνει τις πιθανότητες δικαίωσής μας.

Ως εκ τούτου, το αίτημά μας στην επόμενη τακτική ή έκτακτη συνεδρίαση είναι το εξής:

“αιτούμαστε όπως αποφασίσετε ομόφωνα ότι αποδέχεστε να μας απασχολείτε με συμβάσεις αορίστου χρόνου και ότι θα συναινέσετε ενώπιον, τόσο του Δικαστηρίου των ασφαλιστικών μέτρων όσο και του Δικαστηρίου της κύριας αγωγής, να συνεχίσουμε την εργασία μας στο Δήμο Ρόδου και να αναγνωριστούν οι συμβάσεις μας σε Αορίστου Χρόνου, αφού από την πρώτη στιγμή καλύπταμε Πάγιες και Διαρκείς Ανάγκες του Δήμου Ρόδου.

Το αιτούμαστε δε αυτό, διότι μόνο έτσι μπορεί το Δικαστήριο να μην προχωρήσει στην κρίση περί του αν η αναγνώριση των συμβάσεων ως αορίστου χρόνου είναι αντίθετη με τις επιταγές του Συντάγματος.”
parapona-rodou
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ