2019-10-07 14:03:21
Φωτογραφία για Χατζηδάκης: Έχει δοθεί εντολή για διακοπή ρεύματος σε 30.000 κακοπληρωτές
Τη στρατηγική επιλογή της κυβέρνησης για αντιμετώπιση του φαινομένου των στρατηγικών κακοπληρωτών της ΔΕΗ, επεσήμανε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κωστής Χατζηδάκης, μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ.

Σύμφωνα με τον υπουργό, έχει δοθεί εντολή από τη ΔΕΗ για 30.000 αποκοπές ρεύματος σε καταναλωτές που χρωστάνε, ενώ μπορούν να πληρώσουν. «Ξέρουμε ότι τα μισά περίπου από αυτά που μπορεί να εισπράξει η ΔΕΗ, τα χρωστάν 60.000 συμπολίτες μας που φτωχούς δεν τους λες», τόνισε.

«Θα μου πείτε, αποκλείεται να γίνει λάθος και να κοπεί το ρεύμα σε κάποιον που έχει ανάγκη; Ευθέως λέω δεν αποκλείω και είμαστε εδώ για να διορθώνουμε αμέσως το πρόβλημα», διαβεβαίωσε ο κ. Χατζηδάκης στον ΣΚΑΪ.

Σχετικά με την ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ, ο υπουργός Ενέργειας είπε ότι με τα σημερινά δεδομένα δεν μπορεί να προχωρήσει, παρότι η κυβέρνηση επιθυμεί και έχει στόχος την εύρεση στρατηγικού επενδυτή. Εξήγησε ότι ο λόγος που δεν μπορεί να γίνει τώρα η ιδιωτικοποίηση είναι πως η ΔΕΗ συνεχίζει να αντιμετωπίζει προβλήματα και δεν θα υπάρξει κάποιο ενδιαφέρον.


Ο κ. Χατζηδάκης πρόσθεσε ότι κάτι που μπορεί να γίνει άμεσα και θα είναι και μια «ένεση» στα ταμεία της ΔΕΗ είναι η μερική ιδιωτικοποίηση του ΔΕΔΗΕ που είναι το δίκτυο διανομής της ΔΕΗ.

Αυτό το οποίοι έχουμε κατορθώσει είναι η ΔΕΗ να βγάλει τη μύτη της έξω από το νερό και από εδώ και πέρα έχουμε ένα νόμο που θα έρθει μέσα στον Οκτώβριο θέλω πιστεύω ο οποίος απελευθερώνει τη ΔΕΗ από δεσμά. Γιατί πάει με τον αραμπά ενώ οι ανταγωνιστές της παίρνουν αποφάσεις με ταχύτητα δευτερολέπτου».

Ο υπουργός είπε ότι τα πρόσφατα μέτρα της κυβέρνησης για τη ΔΕΗ είχαν αποτέλεσμα «και στο χρηματιστήριο έχει τριπλασιαστεί η τιμή της μετοχής της ΔΕΗ».
greece-salonikia
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ