2019-10-07 21:33:04
Φωτογραφία για Τουσκ προς Άγκυρα: Οι παράνομες γεωτρήσεις υπονομεύουν τις σχέσεις ΕΕ - Τουρκίας
Αναφερόμενος στις ενέργειες της Τουρκίας στην κυπριακή ΑΟΖ, ο Ντόναλτ Τουσκ έγραψε

στο Τwitter ότι η ΕΕ «στέκεται μαζί με την Κύπρο»

Την στήριξή του στην Κύπρο εξέφρασε μέσω του προσωπικού του λογαριασμού στο Τwitter ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Ντόναλτ Τουσκ.

Αναφερόμενος στις παράνομες γεωτρήσεις της Τουρκίας στην κυπριακή ΑΟΖ, ο Ντόναλτ Τουσκ έγραψε στο Τwitter ότι η ΕΕ «στέκεται μαζί με την Κύπρο».

Συγκεκριμένα δήλωσε ότι οι συνεχιζόμενες «παράνομες γεωτρήσεις της Τουρκίας υπονομεύουν τις σχέσεις καλής γειτονίας μεταξύ της ΕΕ και της Τουρκίας. Η ΕΕ στέκεται ενωμένη πίσω από την Κύπρο».

Δεν πτοούνται οι Τούρκοι από την ηχηρή προειδοποίηση του Μάικ Πομπέο, σε ό,τι αφορά τις προθέσεις τους για γεώτρηση στο οικόπεδο 7 της κυπριακής ΑΟΖ, ούτε από τις αποδοκιμασίες των κυβερνήσεων Ιταλίας, Γαλλίας και Αιγύπτου.

Το πρωί της Δευτέρας, ο υπουργός Ενέργειας της γειτονικής χώρας Φατίχ Ντονμέζ τόνισε, για άλλη μια φορά, πως το γεωτρύπανο «Γιαβούζ» βρίσκεται ήδη στο κυπριακό θαλάσσιο οικόπεδο και προετοιμάζεται για δράση. «Το Γιαβούζ έχει φτάσει στην περιοχή, και σήμερα ή αύριο θα ξεκινήσει τη νέα γεώτρηση», τόνισε ο Ντονμέζ.
anatakti
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ