2019-10-07 22:07:32
Φωτογραφία για Μετονομασία Τμήματος της Οδού Δημοκρατίας σε «Οδός 23ης Ιουλίου 2018»
Αξιότιμε κύριε Δήμαρχε Ραφήνας - Πικερμίου,

Ονομάζομαι Κωνσταντίνος Πλατής. Είμαι 19 ετών, φοιτητής Φιλολογίας ΕΚΠΑ, και από τη γέννησή μου κατοικώ μαζί με την οικογένειά μου στην περιοχή Κόκκινο Λιμανάκι της Ραφήνας. Όπως φαντάζεστε, τα φρικτά γεγονότα της 23ης Ιουλίου 2018, με τους 102 μαρτυρικούς θανάτους, την ολοκληρωτική καταστροφή του φυσικού περιβάλλοντος και την αλλοτρίωση ενός τόσο γνώριμου και αγαπητού σε μένα τοπίου, με συγκλόνισαν βαθύτατα. Άμεσα στόχος μου έγινε να μην αφήσω να ξεχαστεί ποτέ από την μνήμη των ανθρώπων η αποφράδα εκείνη ημέρα, αλλά και να τιμήσω όσους αγωνίστηκαν τότε για να σώσουν οτιδήποτε σωζόταν και αυτούς που ακόμα και σήμερα, κάτι παραπάνω από έναν χρόνο μετά, πασχίζουν να ξαναφτιάξουν τη ζωή τους στην κατεστραμμένη αυτή περιοχή. 

  Σε αυτά τα πλαίσια, λίγες ημέρες μετά τη συμπλήρωση ενός χρόνου από τη φονική πυρκαγιά, ξεκίνησα εκστρατεία συλλογής υπογραφών διαδικτυακά με αίτημα την μετονομασία του τμήματος της Οδού Δημοκρατίας που διασχίζει τα «Καμμένα», από τη συμβολή της με την Οδό Παύλου Μελά, μέχρι το πέρας των ορίων του Δήμου Ραφήνας - Πικερμίου, σε «Οδό 23ης Ιουλίου 2018», για να θυμίζει στις κατοπινές γενιές τη μέρα που πληγώθηκε τόσο βαθιά η πόλη μας. 


  Η κίνηση αυτή γνώρισε από την πρώτη στιγμή αξιόλογη συμπαράσταση, με μηνύματα συμπαράστασης να καταφθάνουν από παντού και εκατοντάδες Ραφηνιώτες και φίλους της Ραφήνας να στηρίζουν έμπρακτα την εν λόγω πρωτοβουλία, υπογράφοντας το ψήφισμα που αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα avaaz.org. Μέχρι σήμερα έχουν ταχθεί υπέρ του αιτήματος αυτού περίπου 800 πολίτες! 

  Θα ήθελα, λοιπόν, κύριε Δήμαρχε να σας παρακαλέσω θερμά να εξετάσετε το αίτημά μας αυτό. Το ζητούν αυτοί που «έφυγαν», για να μην ξεχαστούν. Το ζητούν και αυτοί που αγωνίστηκαν και αγωνίζονται, για να τιμηθούν.

Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων για τη στήριξή σας.

Με εκτίμηση,

Κωνσταντίνος Πλατής
anatakti
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ