2019-10-08 02:21:55
Φωτογραφία για Υπόθεση Μπάιντεν: Μέτρα για την προστασία του μάρτυρα που «κάρφωσε» τον Τραμπ
Ο Ντόναλντ Τραμπ τον έχει αποκαλέσει προδότη και αναξιόπιστη πηγή

Πλέγμα προστασίας γύρω από τον μάρτυρα που «κάρφωσε» επιχειρούν να στήσουν

οι αμερικανικές αρχές.Έχουν λάβει μέτρα για την ασφάλεια του μάρτυρα δημοσίου συμφέροντος, η καταγγελία του οποίου για την επίμαχη τηλεφωνική επικοινωνία του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ και του Ουκρανού ομόλογου του Βολοντίμιρ Ζελένσκι πυροδότησε την έρευνα για την πιθανή παραπομπή του Τραμπ.

Σύμφωνα με καλά πληροφορημένη πηγή, που μίλησε στο Reuters, οι δικηγόροι του αμερικανικού αξιωματούχου των υπηρεσιών Πληροφοριών των ΗΠΑ εξέφρασαν την ανησυχία τους σε επιστολή, που φέρει ημερομηνία την 28η Σεπτεμβρίου, προς τον διευθυντή των υπηρεσιών Πληροφοριών, Τζόσεφ Μαγκουάιρ.

Σε αυτήν σημειώνεται ότι η ασφάλεια του πελάτη τους ενδέχεται να διατρέχει κίνδυνο, αφού ο Ρεπουμπλικανός πρόεδρος ισχυρίστηκε ότι ο μάρτυρας δημοσίου συμφέροντος είναι κατάσκοπος που έχει διαπράξει προδοσία.


Ανέφεραν ότι συγκεκριμένα άτομα προσέφεραν 50.000 δολάρια «αμοιβή» για οποιαδήποτε πληροφορία σχετικά με την ταυτότητα του μάρτυρα.

Η κυβερνητική πηγή τόνισε ότι οι ομοσπονδιακές αρχές έλαβαν μέτρα προστασίας του αξιωματούχου, αλλά αρνήθηκε να πει ποια είναι αυτά τα μέτρα προστασίας. Αρνήθηκε επίσης να αναφέρει εάν έχουν υπάρξει συγκεκριμένες απειλές εναντίον του μάρτυρα δημοσίου συμφέροντος.

Από τις καταγγελίες του εναντίον της οικογένειας Μπάιντεν ξεκίνησε η υπόθεση που έχει οδηγήσει στην έρευνα που διεξάγεται από τη Βουλή των Αντιπροσώπων σε βάρος του με το ερώτημα της παραπομπής του στη Γερουσία. Στις 25 Ιουλίου ο Τραμπ φέρεται να ζήτησε από τον Ουκρανό ομόλογό του, τον Βολοντίμιρ Ζελένσκι, να τον βοηθήσει να συγκεντρώσει επιβαρυντικές πληροφορίες για τον Μπάιντεν.
anatakti
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ