2019-10-08 08:06:08
Φωτογραφία για ΤΑ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΑ «ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ» ΣΤΗΝ ΣΥΡΙΑ ΕΧΟΥΝ ΤΡΕΛΑΝΕΙ ΤΗΝ ΑΓΚΥΡΑ

Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης

Παρά τον αρχικό ενθουσιασμό των Τούρκων από την απόφαση Τραμπ να αποχωρήσουν οι Αμερικανοί από την Συρία, εξέλιξη που ανοίγει τον δρόμο για την τουρκική επίθεση ανατολικά του Ευφράτη, σήμερα τα τουρκικά ΜΜΕ εκφράζουν μια μεγάλη δυσπιστία στο κατά πόσο αυτή η απόφαση θα εφαρμοστεί και πόσο επηρεάσει την όλη κατάσταση υπέρ της Τουρκίας.

Συγκεκριμένα σύμφωνα με το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolu ajansı, δεν έχει σταματήσει και συνεχίζεται η αποστολή πολεμοφοδίων και οπλικών συστημάτων από τους Αμερικανούς στους Κούρδους, με ανεξάντλητο αριθμό φορτηγών TIR, που συνεχώς ενισχύουν τις κουρδικές θέσεις κάνοντας ακόμα πιο δύσκολη την στρατιωτική επιχείρηση των Τούρκων.

Επίσης αναφέρουν πως υπάρχει και ο παράγοντας Άσαντ που είναι γνωστό πως αντιτίθεται σφοδρά σε ενδεχόμενη τουρκική προώθηση ανατολικά. και είναι άγνωστο πως θα αντιδράσει σε τέτοιο ενδεχόμενο.

Εντωμεταξύ όπως μεταδίδουν κάποια ΜΜΕ, έχει ήδη αρχίσει η αποχώρηση των Αμερικανών από κάποια σημεία, γεγονός που έχει εξοργίσει τους Κούρδους και μάλιστα πραγματοποίησαν διαδηλώσεις στις περιοχές που ελέγχουν και βρίσκονται πλησίον τον αμερικανικών βάσεων ανατολικά του Ευφράτη.

Από εδώ και πέρα οι Κούρδοι φέρονται αποφασισμένοι να πολεμήσουν μέχρι εσχάτων αναμένοντας την τουρκική προαναγγελθείσα επίθεση, αν… και πότε θα γίνει!

ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ

Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος

www.nikosxeiladakis.gr



Αξιολογήστε Το

Let's block ads! (Why?)


πηγη
periergaa
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ