2019-10-09 09:15:37
Φωτογραφία για Προϋπολογισμός 2020 Για Την Υγεία: Στα Ίδια Επίπεδα Οι Δαπάνες Για Την Α’θμια Φροντίδα, Αύξηση 100 Εκατ. Για Τις Παροχές Του ΕΟΠΥΥ
ΑΘΗΝΑ 9.84

Στα ίδια επίπεδα παραμένει η εικόνα των δαπανών για τη χρηματοδότηση των υπηρεσιών Υγείας στο προσχέδιο του προϋπολογισμού για το 2020 που κατατέθηκε στη Βουλή.

Τα έσοδα των νοσοκομείων εκτιμώνται στα 2,43 δισ. ευρώ, έναντι 2,41 δισ. το 2019 και η εκτίμηση για την τελική διαμόρφωση είναι στα 2,44 δισεκατομμύρια.

Τα έσοδά τους θα σημειώσουν το 2020 μία μικρή αύξηση κατά 15 εκατομμύρια ευρώ, ενώ τα έξοδα θα αυξηθούν κατά 40 εκατομμύρια.

Οι μεταβιβάσεις του ΕΟΠΥΥ προς τα δημόσια νοσηλευτικά ιδρύματα θα παραμείνουν στα ίδια επίπεδα με φέτος (888 εκατομμύρια ευρώ).

Η πρόβλεψη του δημοσιονομικού αποτελέσματος για νοσοκομεία και Πρωτοβάθμια Φροντίδα δεν περιλαμβάνει κάποια διαφοροποίηση και θα ανέλθει στα 109 εκατομμύρια ευρώ, έναντι στόχου 96 εκατομμυρίων το 2019.

Αύξηση κατά 100 εκατομμύρια ευρώ προϋπολογίζεται στις κοινωνικές παροχές του ΕΟΠΥΥ σε είδος, αλλά αποδίδεται στη θετική αναπροσαρμογή του ορίου δαπανών του Οργανισμού από την τιμαριθμοποίηση με βάση τον πραγματικό ρυθμό ανάπτυξης της Οικονομίας.


Στον προϋπολογισμό έχει, επίσης, προβλεφθεί επίδομα 2.000 ευρώ για κάθε οικογένεια που θα αποκτήσει παιδί από την 1η Ιανουαρίου 2020, με διευρυμένα εισοδηματικά κριτήρια (δικαιούχοι θα είναι το 90% των οικογενειών).

Στο προσχέδιο του προϋπολογισμού επισημαίνεται πως το υπουργείο Οικονομικών προωθεί τα επόμενα χρόνια ένα ολοκληρωμένο σύστημα δεικτών επίδοσης (key performance indicators – KPIs).

Με τους συγκεκριμένους δείκτες θα μετριέται η ποσότητα και τα αποτελέσματα των δημοσίων δαπανών και θα υποστηρίζεται έτσι η λήψη των αποφάσεων στον προϋπολογισμό, με στόχο την αύξηση της αποδοτικότητας των δημόσιων πόρων.

Νίνα Κομνηνού
medispin
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ