2019-10-09 09:43:30
Φωτογραφία για Υπερψηφίστηκε η πρόταση προανακριτικής για Παπαγγελόπουλο με 173 ψήφους



Εγκρίθηκε έπειτα από μυστική ψηφοφορία το αίτημα 30 βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας για σύσταση επιτροπής προκαταρκτικής εξέτασης σε βάρος του Δημήτρη Παπαγγελόπουλο. 

Υπέρ της πρότασης ψήφισαν 173 βουλευτές, κατά της πρότασης 83 βουλευτές ενώ στην κάλπη βρέθηκαν τέσσερα άκυρα και ένα λευκό. 

Υπενθυμίζεται ότι από τη διαδικασία της ψηφοφορίας απείχαν οι κοινοβουλευτικές ομάδες του ΚΚΕ, της Ελληνικής Λύσης και του ΜΕΡΑ 25. 

Αξίζει να σημειωθεί ότι αρχικά ανακοινώθηκε λάθος αποτέλεσμα (172 ΝΑΙ, 84 ΟΧΙ) με συνέπεια ο Πρόεδρος της Βουλής να προβεί σε διορθωτική ανακοίνωση. 

Η ανάλυση του αποτελέσματος δείχνει πάντως αρκετές διαρροές από το στρατόπεδο Ν.Δ και ΚΙΝ.ΑΛ , οι οποίες ήταν οι μόνες Κοινοβουλευτικές Ομάδες οι οποίες στήριξαν την πρόταση.

Συγκεκριμένα ενώ ψήφισαν συνολικά 179 βουλευτές από ΝΔ και ΚΙΝ.ΑΛ τα ΝΑΙ ήταν 172. 


Αξίζει να σημειωθεί ότι μεταξύ των τεσσάρων ακύρων στα τρία βρέθηκε και λευκό ψηφοδέλτιο ενώ το τέταρτο δεν είχε καθόλου σταυρό.

Με δεδομένο πάντως ότι από τον ΣΥΡΙΖΑ έλειπαν δικαιολογημένα τέσσερις βουλευτές και ως εκ τούτου τα ΟΧΙ θα έπρεπε να ήταν 82 , τα 84 ΟΧΙ και το ένα λευκό δείχνουν ότι σίγουρα υπήρξαν τρεις βουλευτές από Νέα Δημοκρατία ή Κίνημα Αλλαγής (ήταν οι μόνες Κοινοβουλευτικές Ομάδες που ψήφισαν ΝΑΙ) οι οποίοι βγήκαν εκτός γραμμής. Αν μάλιστα συνυπολογιστούν και τα τέσσερα άκυρα τότε ο αριθμός ανεβαίνει. 

Δικαιολογημένα απόντες ήταν επίσης από τον ΣΥΡΙΖΑ οι βουλευτές Νίκος Φίλης, Θεοδώρα Τζάκρη και Γιώργος Κατρούγκαλος.
greece-salonikia
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ