2019-10-09 13:00:02
Φωτογραφία για Έρχεται τροπολογία του ΥΠΕΘΑ για αλλαγές στο ''χακί'' συνδικαλισμό; Τι θα πρέπει να προσέξει για να μην ''εγκλωβιστεί'' ο ΥΕΘΑ Νίκος Παναγιωτόπουλος
Του Ηλία Προύφα

Τροπολογία που θα αλλάζει τα πάντα στο ''χακί'' συνδικαλισμό, φέρνει σύμφωνα με όσα φθάνουν στο kranosgr, το υπουργείο εθνικής άμυνας.

Πληροφορίες που ήδη κυκλοφορούν ανάμεσα στους συνδικαλιστές και έχουν έρθει και σε γνώση μας, κάνουν λόγο για τροπολογία, η οποία θα συμπεριληφθεί σε νομοσχέδιο του Υπουργείο Εργασίας και θα αλλάζει τα σημερινά δεδομένα στο συνδικαλισμό των Ενόπλων Δυνάμεων.

Δεν έχουν γίνει γνωστές περισσότερες λεπτομέρειες, όμως όπως ακούγεται, υπάρχει η σκέψη να παραμείνει μία μόνο ομοσπονδία στρατιωτικών.

Να σημειώσουμε ότι σήμερα υπάρχουν δύο Ομοσπονδίες, η ΠΟΜΕΝΣ (Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Στρατιωτικών), η οποία είχε κερδίσει τα δικαστήρια και είχε καταστεί η μοναδική νόμιμη εκπρόσωπος των στρατιωτικών και η νεοσυσταθείσα από φέτος το καλοκαίρι ΠΟΕΣ (Πανελλαδική Ομοσπονδία  Ενώσεων Στρατιωτικών), η οποία είναι συνέχεια της παλαιάς καταργημένης  από τα δικαστήρια Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Στρατιωτικών (ΠΟΕΣ).

Ο γρίφος είναι δύσκολος για τον ΥΕΘΑ Νίκο Παναγιωτόπουλο, ο οποίος θα πρέπει να βρει μια λύση που να ικανοποιεί τους πάντες. Οι δύο νόμιμες πλέον μετά το νομοσχέδιο του ΣΥΡΙΖΑ, Ομοσπονδίες Στρατιωτικών, έχουν περίπου τις ίδιες σε αριθμό πρωτοβάθμιες ενώσεις και οι στρατιωτικοί που συμμετέχουν ως μέλη σε αυτές από όλη την Ελλάδα, επιθυμούν τη διατήρησή τους.

Ο Υπουργός ή θα πρέπει να αφήσει εν λειτουργία και τις δύο Ομοσπονδίες και ο κάθε στρατιωτικός να επιλέγει ποιος θέλει να τον εκπροσωπήσει ή αν θέλει να υπάρξει μία, αναγκαστικά τότε ίσως θα πρέπει να διαλύσει τις δύο υπάρχουσες και να ξεκινήσουν οι διαδικασίες για μια καινούργια από την αρχή.

Το θέμα είναι σοβαρό και ο ΥΕΘΑ Νίκος Παναγιωτόπουλος, ο οποίος είναι έντιμος και δίκαιος πολιτικός, δε θα πρέπει να ''εγκλωβιστεί'' και να αδικήσει κανέναν.

Έχει χτίσει με κόπο στο ΥΠΕΘΑ, ένα σοβαρό προφίλ. Μην επιτρέψει το θέμα του ''χακί'' συνδικαλισμού, να γίνει η πολιτική του ''ταφόπλακα''. 
kranosgr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ