2019-10-09 15:30:42
Φωτογραφία για Καταδικάστηκε Σουηδός που συμμετείχε σε ομαδικό βιασμό στη Ρόδο
Συνολική ποινή κάθειρξης 8 ετών επιβλήθηκε προχθές από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Ρόδου σε 25χρονο Σουηδό που κατηγορείται ότι συμμετείχε σε δύο ομαδικούς βιασμούς που έγιναν στη Ρόδο, με παθούσες δύο συμπατριώτισσές του.

Το δικαστήριο, το οποίο ολοκλήρωσε την ακροαματική του διαδικασία χθες τα ξημερώματα, έκρινε ένοχο με το ελαφρυντικό της μετέπειτα καλής συμπεριφοράς, τον 25χρονο αλλοδαπό και τον καταδίκασε σε έξι χρόνια κάθειρξη για κάθε βιασμό, δηλαδή κατά συγχώνευση συνολική ποινή κάθειρξη 8 ετών με την έφεση να μην έχει αναστέλλουσα δύναμη.

Συνήγορος υπεράσπισης στην υπόθεση παραστάθηκε η δικηγόρος κα Ανθούλα Καραολάνη και πολιτική αγωγή η κα Μαρία Ελίζα Θεοδώρου.

Σημειώνεται πως ενώπιον του δικαστηρίου ο 25χρονος Σουηδός αρνήθηκε για ακόμα μία φορά τα όσα του καταλογίζονται, δήλωσε πως τη μία κοπέλα δεν την γνωρίζει καν και πως τη δεύτερη την είχε συναντήσει σε ένα μπαρ και συνομίλησαν, όμως ουδεμία σχέση έχει τις κατηγορίες που του αποδίδονται.


Ωστόσο οι ισχυρισμοί του αυτοί δεν έπεισαν δικαστές και ενόρκους οι οποίοι τον έκριναν ένοχο και του επέβαλαν την παραπάνω ποινή.

Ο αλλοδαπός άσκησε έφεση και έτσι η υπόθεσή του θα εκδικαστεί σε δεύτερο βαθμό το επόμενο διάστημα.

Η υπόθεση πήρε το δρόμο της δικαιοσύνης μετά από καταγγελίες που έκαναν οι δύο Σουηδέζες ηλικίας 19 και 18 ετών αντίστοιχα, στην αστυνομία.

Η πρώτη κατήγγειλε ότι στις 19 Ιουνίου 2018 ο φερόμενος ως δράστης, την προσέγγισε και της πρότεινε να κάνουν έρωτα στην παραλία της Ψαροπούλας. Η ίδια ισχυρίζεται ότι αντιστάθηκε αλλά ο 25χρονος έφερε και άλλους φίλους του στην παρέα, με αποτέλεσμα να τη βιάσουν από κοινού. Η τουρίστρια κατήγγειλε το γεγονός την επόμενη μέρα.

Αντίστοιχα, άλλη τουρίστρια, 18 ετών, αναγνώρισε επίσης τον 25χρονο ως τον βιαστή της μαζί με άλλα άτομα, τα ξημερώματα της Τρίτης 26 Ιουνίου 2018 την είχαν βιάσει στην ίδια παραλία στην περιοχή της Ψαροπούλας.

Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, οι αστυνομικές αρχές έφθασαν στην εξιχνίαση της υπόθεσης στις 27 Ιουνίου, μετά από έρευνα και αξιοποίηση πληροφοριών που συγκέντρωσαν.

Αρνείται τις κατηγορίες

Ο αλλοδαπός ο οποίος είχε ισχυριστεί ότι είναι γνωστός στη χώρα του για τη συμμετοχή του σε παιχνίδι ριάλιτι της Σουηδικής τηλεόρασης, κατηγορείται για βιασμό κατά συρροή και κατά συναυτουργία, κατηγορία την οποία και αρνήθηκε και κατά την απολογία του στην ανακρίτρια Ρόδου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 25χρονος Σουηδός είχε πει πως τις τελευταίες τρεις εβδομάδες πριν τη σύλληψή του βρίσκονταν στο νησί μας για διακοπές, ενώ είχε έρθει και τα προηγούμενα δύο χρόνια.

Σε ό,τι αφορά την 19χρονη συμπατριώτισσά του, είχε δηλώσει ότι συναντήθηκαν στις 19 Ιουνίου 2018 σε μπαρ της περιοχής στην Ψαροπούλα όπου και διασκέδαζαν. Μάλιστα η κοπέλα ήταν μαζί με φίλες της και τρεις άνδρες, ενώ η κατάστασή της έδειχνε να είναι καλή αφού χόρευε και κινούνταν με άνεση.

Ο 25χρονος επικαλούμενος και τα όσα έχουν καταγραφεί στο κλειστό κύκλωμα τηλεόρασης του καταστήματος, είχε πει πως η κοπέλα φορούσε κόκκινη μπλούζα και μαύρη έως το γόνατο φούστα και πως λίγη ώρα αργότερα έφυγαν μαζί πιασμένοι χέρι – χέρι, ενώ εκείνη συνομίλησε για λίγα λεπτά και με τις φίλες της, προτού βγουν από το κατάστημα.

Ο 25χρονος είχε προσθέσει πως το δωμάτιο όπου διέμενε ήταν μόλις δύο λεπτά με τα πόδια από το κατάστημα όπου διασκέδαζαν και πήγαν εκεί. Ο ίδιος είχε προσθέσει ότι μέσα βρήκαν τον συγκάτοικό του με κοπέλα, οι οποίοι και έφυγαν μόλις τους είδαν. Ο αλλοδαπός είχε επισημάνει στην ανακρίτρια πως η 19χρονη ήταν αυτή που άρχισε να τον φιλάει και να τον αγκαλιάζει και πως τελικά έκαναν έρωτα με τη θέλησή της στην κρεβατοκάμαρά του.

Στη συνέχεια η 19χρονη έβαλε τα ρούχα της και δεν την ξαναείδε, ενώ εκείνος επέστρεψε στο μπαρ.

Ο αλλοδαπός είχε τονίσει πως στην κατάθεσή της η κοπέλα πέφτει σε αντιφάσεις αφού αναφέρει ότι φορούσε σορτσάκι και μπλούζα και πως ο άνδρας ο οποίος την ακολούθησε βγαίνοντας από το κατάστημα μιλούσε αγγλικά, ενώ εκείνοι μεταξύ τους μιλούσαν Σουηδικά.

Σε ό,τι αφορά το δεύτερο περιστατικό που τον βαραίνει, τον βιασμό δηλαδή της 18χρονης συμπατριώτισσάς του, ο 25χρονος επίσης είχε αρνηθεί την κατηγορία και είχε πει πως και με αυτή την κοπέλα έκαναν έρωτα με τη θέλησή της στο δωμάτιό του, παίρνοντας μάλιστα και τις απαραίτητες προφυλάξεις.

Μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας με σύμφωνη γνώμη εισαγγελέα και ανακρίτριας ο αλλοδαπός κρίθηκε προσωρινά κρατούμενος και οδηγήθηκε στη φυλακή.
parapona-rodou
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ