2019-10-09 17:02:54
Φωτογραφία για ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΑΚΥΡΩΣΗΣ 208 ΚΡΙΣΕΩΝ ΓΙΑ ΠΡΟΣΛΗΨΗ ΓΙΑΤΡΩΝ ΕΠΙΜΕΛΗΤΩΝ ΤΕΠ ΣΕ 1η – 2ης ΥΠΕ (ΑΘΗΝΑ – ΠΕΙΡΑΙΑ – ΝΗΣΙΑ ΑΙΓΑΙΟΥ)
Ενώ από την περασμένη Τετάρτη 2/10 που τέθηκε το θέμα από την ΟΕΝΓΕ στην συνάντηση με τον υφυπουργό κ. Κοντοζαμάνη η πολιτική ηγεσία του υπουργείου κυριολεκτικά κοροϊδεύει τους νοσοκομειακούς γιατρούς μέσα στα μούτρα τους (είχε δεσμευθεί και επί 6 ημέρες διαμήνυε «θα δούμε το θέμα», «θα ενημερώσουμε αν υπάρχουν νεότερα» κλπ), χθες Τρίτη 8/10 αιφνιδιαστικά απέστειλε υπηρεσιακή εντολή με υπογραφή Κοντοζαμάνη με την οποία ακυρώνει τις κρίσεις για 208 θέσεις Επιμελητών Β’ και Α’ στα ΤΕΠ 1ης – 2ης ΥΠΕ και διατάσσει την επανάληψή τους. Το έγγραφο αυτό είναι γεμάτο ανακρίβειες και σε σημεία του επιδεικνύει ακόμα και παντελή άγνοια της ισχύουσας νομοθεσίας. Χαρακτηριστικό είναι πως αγνοεί και ισχύουσες διατάξεις που προβλέπουν πως ακόμα και αν ο πρώτος στον βαθμολογικό πίνακα κατάταξης γιατρός διοριστεί, αναλάβει καθήκοντα και παραιτηθεί εντός 12μήνου τότε ούτε η θέση επαναπροκηρύσσεται ούτε καν η κρίση επαναλαμβάνεται αλλά διορίζεται αυτόματα ο επόμενος του βαθμολογικού πίνακα (ν
. 4486/17, άρθρο 35). Αντίθετα το έγγραφο Κοντοζαμάνη λέει το πρωτάκουστο πως δήθεν αν ο 1ος του βαθμολογικού πίνακα παραιτηθεί αμέσως μετά την ανάρτηση του πίνακα και πριν τον διορισμό τότε δεν διορίζεται ο επόμενος του πίνακα … αλλά επαναπροκηρύσσεται η θέση δηλαδή ούτε καν επαναλαμβάνεται η κρίση ( ! ) και επικαλείται μια νομική διάταξη τελείως άσχετη που αναφέρεται σε τελείως άλλο θέμα. Επίσης υπάρχουν και άλλα πολλά έωλα σημεία στο έγγραφο (π.χ. φυσικά και έγγραφα πιστοποιητικά πρέπει να γίνονται δεκτά όταν η ηλεκτρονική πλατφόρμα δυσλειτουργεί κλπ), το οποίο πιθανότατα είναι και νομικά εκπρόθεσμο αφού έχει παρέλθει χρόνος μεγαλύτερος του τριμήνου από την κοινοποίηση των αποτελεσμάτων στο υπουργείο.

Από τα παραπάνω είναι σαφές πως με τελείως προσχηματικά επιχειρήματα επιχειρείται ουσιαστικά να πεταχτεί το όλο θέμα στις καλένδες και αυτοί οι διορισμοί να μην γίνουν ποτέ την στιγμή που τα νοσοκομεία στενάζουν από ελλείψεις ιατρικού και λοιπού προσωπικού. Το επιχείρημα περί «παρατυπιών» καταρρίπτεται από την ίδια την πολιτική ηγεσία γιατί απλούστατα οι όποιες παρατυπίες φυσικά πρέπει να διορθωθούν αν υπάρχουν και όχι να ακυρώνεται συλλήβδην και ομαδικά όλη η διαδικασία που αφορά 208 θέσεις. Άλλωστε στην ίδια προκήρυξη και στις ίδιες διαδικασίες συμπεριλαμβάνονταν και θέσεις διευθυντών στα ΤΕΠ οι οποίοι ήδη έχουν διοριστεί και έχουν αναλάβει καθήκοντα.

Η συμμετοχή όλων των συναδέλφων στις αγωνιστικές δράσεις που ανακοίνωσε η ΟΕΝΓΕ για το θέμα (αύριο Πέμπτη 10/10 στην παράσταση διαμαρτυρίας 1μμ στο υπουργείο Υγείας και στην εξόρμηση την Δευτέρα 14/10 στην Γενική Εφημερία του «Ευαγγελισμού» ) επιβάλλεται για να δοθεί άμεσα το μήνυμα στην κυβέρνηση πως δεν θα γίνονται ανεκτές τέτοιες απαράδεκτες ενέργειες που πρακτικά διαλύουν τα νοσοκομεία και που αδικούν κατάφωρα εκατοντάδες ειδικευμένους γιατρούς .

Πάνος Παπανικολάου - Δέσποινα Τοσονίδου

Εκπρόσωποι του Ενωτικού Κινήματος για την Ανατροπή στην ΕΓ της ΟΕΝΓΕ

ΑΠΟΦΑΣΗ Ο.Ε.Ν.Γ.Ε.

9/10/2019

Ο.Ε.Ν.Γ.Ε. Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας 

O.E.N.G.E. Federation of Hospital Doctors of Greece 

Αθήνα 9 Οκτωβρίου 2019 

Α.Π:9784 

ΠΡΟΣ: 

ü ΜΕΛΗ Γ.Σ ΟΕΝΓΕ 

ü ΠΡΟΕΔΡΟΙ ΕΝΩΣΕΩΝ 

ü ΜΜΕ 

ü ΦΟΡΕΙΣ 

Καταγγέλλουμε την απαράδεκτη ενέργεια της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Υγείας να προχωρήσει ουσιαστικά στην ακύρωση των διορισμών των 208 συναδέλφων ειδικευμένων γιατρών στα ΤΕΠ των νοσοκομείων της Α και Β ΥΠΕ, τρεις ολόκληρους μήνες μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας των κρίσεων και έκδοσης των τελικών αποτελεσμάτων. 

Οι συγκεκριμένοι διορισμοί που κινδυνεύουν να ακυρωθούν είναι παραπάνω από αναγκαίες για την κάλυψη έστω ενός μικρού μέρους των τραγικών ελλείψεων που ξεπερνούν τις 6.500 με βάση τους σημερινούς ανεπαρκέστατους οργανισμούς. 

Χαρακτηριστικό του εμπαιγμού σε βάρος των συναδέλφων είναι ότι τη στιγμή που ο Υφυπουργός υπέγραφε την αναπομπή των κρίσεων, έπαιζε «κρυφτούλι», αποφεύγοντας να ενημερώσει επίσημα την ΟΕΝΓΕ για το τι προτίθεται να κάνει, αν και είχε δεσμευτεί για αυτό στη συνάντηση με την Ε.Γ της Ο.Ε.Ν.Γ.Ε στις 2/10. 

Στη μαζική σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 8/10 με πρωτοβουλία της ΟΕΝΓΕ, αποφασίστηκε να προχωρήσουμε σε: 

1. Παράσταση διαμαρτυρίας στο Υπουργείο Υγείας, την Πέμπτη 10/10 στις 13:00. 

2. Κινητοποίηση στο ΤΕΠ του νοσοκομείου Ευαγγελισμός, την Δευτέρα 14/10. 

Καλούμε όλους τους συναδέλφους να δώσουν «το αγωνιστικό παρών» στις κινητοποιήσεις. 

Απαιτούμε να διοριστούν άμεσα οι 208 συνάδελφοι. 

Απαιτούμε μαζικές προσλήψεις μόνιμων γιατρών πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης. 
medispin
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ