2019-10-10 14:34:07
Φωτογραφία για Νέες απειλές Ερντογάν: Θα στείλουμε εκατομμύρια πρόσφυγες στην Ευρώπη..
Νέες απειλές από τον τούρκο πρόεδρο Ταγίπ Ερντογάν προς την Ευρώπη, μετά την κριτική που δέχθηκε από σειρά ευρωπαϊκών κρατών αλλά και από τις Βρυξέλλες για την εισβολή στη Βορειοανατολική Τουρκία.

Η Άγκυρα θα στείλει 3.6 εκατομμύρια σύρους πρόσφυγες που βρίσκονται στην Τουρκία στην Ευρώπη, εάν η ευρωπαϊκές χώρες χαρακτηρίσουν την τουρκική επιχείρηση στη Συρία ως κατοχή ή εισβολή, ανέφερε ο Ερντογάν και πρόσθεσε: “Θα ανοίξουμε τις πόρτες και θα στείλουμε 3.6 εκατομμύρια πρόσφυγες προς το μέρος σας”.

Σφοδρή επίθεση εξαπέλυσε και εναντίον άλλων γειτονικών κρατών περιοχών για τη στάση τους.

Η επιχείρηση της Τουρκίας στην Βορειοανατολική Συρία έχει ως στόχο να συνεισφέρει στην εδαφική ακεραιότητα της Συρίας δήλωσε και πρόσθεσε πως η Σαουδική Αραβία θα πρέπει να κοιταχθεί στον καθρέφτη όταν ασκεί κριτική στην τουρκική εισβολή. “Ποιος έφερε την Υεμένη στην κατάσταση που βρίσκεται τώρα;” διερωτήθηκε. Η Αίγυπτος δεν μπορεί να ασκεί κριτική, “είναι δολοφόνος της δημοκρατίας στη χώρα της” ανέφερε σε άλλο σημείο, ενώ υπογράμμισε ότι μέχρι στιγμής στην επιχείρηση έχουν σκοτωθεί 109 κούρδοι μαχητές.


Συνεχίζονται οι αντιδράσεις

Οι αντιδράσεις στην τουρκική στρατιωτική επιχείρηση συνεχίζονται και σήμερα με το Ιράν να ζητάει να σταματήσει «αμέσως» η τουρκική επίθεση, την Ιταλία να την χαρακτηρίζει «απαράδεκτη», το Πεκίνο να καλεί να διαφυλαχθεί η κυριαρχία της Συρίας και τη Ρωσία να πιέζει για να αρχίσει ένας τουρκοσυριακός διάλογος.

Η Τεχεράνη απηύθυνε σήμερα έκκληση «να σταματήσει αμέσως» η τουρκική επίθεση που εξαπολύθηκε χθες εναντίον των κουρδικών δυνάμεων στη βορειοανατολική Συρία.

Η Ισλαμική Δημοκρατία του Ιράν «εκφράζει τις ανησυχίες της» για τις συνέπειες σε ανθρωπιστικό επίπεδο αυτής της επιχείρησης και «επιμένει στην ανάγκη να σταματήσουν αμέσως οι επιθέσεις και να αποσυρθούν οι τουρκικές στρατιωτικές μονάδες που έχουν αναπτυχθεί στο έδαφος της Συρίας», αναφέρεται σε ανακοίνωση του ιρανικού υπουργείου Εξωτερικών.

Στη Ρώμη, ο ιταλός υπουργός Εξωτερικών Λουίτζι Ντι Μάιο χαρακτήρισε «απαράδεκτη» την επίθεση της Τουρκίας εναντίον κουρδικών δυνάμεων στη Συρία και ζήτησε να σταματήσουν αμέσως οι μάχες.

«Ως κυβέρνηση πιστεύουμε πως η τουρκικη επιθετική πρωτοβουλία έιναι απαράδεκτη. Την καταδικάζουμε ... επειδή η στρατιωτική δράση κατά το παρελθόν οδηγούσε πάντα σε περισσότερη τρομοκρατία», δήλωσε στο περιθώριο ενός συνεδρίου στη Ρώμη ο Ντι Μάιο, ο οποίος ηγείται του Κινήματος 5 Αστέρων που μετέχει στον κυβερνητικό συνασπισμό.

«Καλούμε σε άμεσο τερματισμό αυτής της επίθεσης, η οποία είναι απολύτως απαράδεκτη δεδομένου ότι η χρήση βίας συνεχίζει να θέτει σε κίνδυνο τη ζωή του συριακού λαού, που έχει ήδη βιώσει την τραγωδία τα τελευταία χρόνια», δήλωσε ο Ντι Μάιο.

Η Κίνα, από την πλευρά της, ζήτησε σήμερα να γίνει σεβαστή η συριακή κυριαρχία.

«Η Κίνα πίστευε ανέκαθεν πως η κυριαρχία, η ανεξαρτησία και η εδαφική ακεραιότητα της Συρίας πρέπει να είναι σεβαστές και να διαφυλαχθούν», δήλωσε στους δημοσιογράφους ο εκπρόσωπος του κινεζικού υπουργείου Εξωτερικών Γκενγκ Σουάνγκ.

Η διεθνής κοινότητα οφείλει «να αποφύγει να προσθέσει νέους παράγοντες που περιπλέκουν την κατάσταση», πρόσθεσε.

Τέλος η Ρωσία σχεδιάζει να ασκήσει πίεση για διάλογο ανάμεσα στις κυβερνήσεις της Συρίας και της Τουρκίας, μετέδωσε το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων RIA επικαλούμενο σημερινή δήλωση του ρώσου υπουργού Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ.
greece-salonikia
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ