2019-10-10 18:27:49
Φωτογραφία για Μητσοτάκης: Το όποιο επιπλέον πλεόνασμα θα δοθεί τον Δεκέμβριο για  στήριξη των πολιτών
«Αναμένεται επιπλέον πλεόνασμα για το 2019. Το όποιο επιπλέον πλεόνασμα θα δοθεί τον Δεκέμβριο για τη στήριξη των πολιτών», δεσμεύθηκε ο πρωθυπουργός.

«Εάν υπάρξει επιπλέον πλεόνασμα θα διανεμηθεί στους πολίτες στο τέλος του χρόνου», δεσμεύθηκε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά τη διάρκεια ανοιχτής συζήτησης με τον αρθρογράφο της εφημερίδας «New York Times», Roger Cohen, στο πλαίσιο των εργασιών του Athens Democracy Forum.

Συγκεκριμένα ο πρωθυπουργός σημείωσε: «Πριν τις 7 Ιουλίου υπήρχε δημοσιονομικό κενό, τώρα αναμένεται επιπλέον πλεόνασμα για το 2019. Το όποιο επιπλέον πλεόνασμα θα δοθεί τον Δεκέμβριο για τη στήριξη των πολιτών».

Το «παράθυρο» για την καταβολή και νέου μερίσματος τη φετινή χρονιά άνοιξε πριν από δύο 24ωρα ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας, υπό την προϋπόθεση ότι «θα φανεί τον Νοέμβριο αν υπάρχει υπερπλεόνασμα». [ΔΕΙΤΕ ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΜΑΣ: Έξτρα παροχή σχεδιάζει να δώσει η κυβέρνηση υπό όρους τα Χριστούγεννα]

«Η προηγούμενη κυβέρνηση διένειμε το μέρισμα για προεκλογικούς λόγους τον Μάιο. Εμείς έχουμε πει ότι θα δίδεται σταθερά κάθε χρόνο τον Δεκέμβριο. Αν λοιπόν τον Νοέμβριο υπάρχει κάποιο περιθώριο θα δούμε πως θα αξιοποιηθεί», εξήγησε χαρακτηριστικά την Τρίτη ο κ. Σταϊκούρας, μιλώντας στην ΕΡΤ.
staratalogia
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ