2019-10-10 18:53:12
Φωτογραφία για Ο Ερντογάν απειλεί να στείλει Σύρους πρόσφυγες στην Ευρώπη
Η Άγκυρα θα στείλει τα 3,6 εκατομμύρια Σύρους πρόσφυγες που βρίσκονται στην Τουρκία στην Ευρώπη, εάν οι ευρωπαϊκές χώρες χαρακτηρίσουν τη στρατιωτική εισβολή της στη Συρία ως κατοχή, σημείωσε ο Τούρκος Πρόεδρος την Πέμπτη. «Θα ανοίξουμε τις πύλες και θα στείλουμε 3,6 εκατομμύρια πρόσφυγες στον δρόμο σας», δήλωσε ο Ρετζέπ Ερντογάν σε ομιλία προς τους βουλευτές του κόμματός του AK, σύμφωνα με το Reuters. «Η Ευρώπη δεν είναι έντιμη, ποτέ δεν έχει πει την αλήθεια», συμπλήρωσε.

Υπερασπιζόμενος την εισβολή της Τουρκίας στη Συρία μετά το κύμα διεθνούς κριτικής, υπογράμμισε ότι η στρατιωτική επιχείρηση θα στηρίξει την εδαφική ακεραιότητα της Συρίας, αντιμετωπίζοντας τον έλεγχο των Κούρδων, στα βορειοανατολικά της χώρας.

«Δεν είναι ειλικρινείς, φαντάζονται πράγματα», απάντησε ο Ερντογάν στους επικριτές του, αναφερόμενος ιδιαίτερα στη Σαουδική Αραβία και την Αίγυπτο. «Eμείς, ωστόσο, αναλαμβάνουμε δράση και αυτή είναι η διαφορά μας», πρόσθεσε. «Το ISIS δεν θα έχει παρουσία στην περιοχή, το εγγυώμαι προσωπικά», δήλωσε.


Η Σαουδική Αραβία πρέπει να κοιτάξει στον καθρέφτη όταν ασκεί κριτική στην εισβολή της Τουρκίας, διερωτώμενος ταυτόχρονα «ποιος έφερε την Υεμένη σε αυτή την κατάσταση».

Όπως δήλωσε, η Αίγυπτος δεν μπορεί να ασκεί κριτική στην επιχείρηση. «Η Αίγυπτος είναι δολοφόνος της Δημοκρατίας στη χώρα της». 

Η στρατιωτική εισβολή της Τουρκίας εναντίον της κουρδικής πολιτοφυλακής στη βορειοανατολική Συρία αποσκοπεί στην αποκατάσταση της δημογραφικής δομής της περιοχής και στην αποστολή των Σύρων πίσω στα σπίτια τους, σημείωσε ο Τούρκος Πρόεδρος.

Πρόσθεσε ότι δεν μπορεί να δεχθεί κανένα πλήγμα εναντίον αμάχων κατά τη διάρκεια της επίθεσης, καθώς και πως οι τουρκικές δυνάμεις έχουν σκοτώσει μέχρι στιγμής 109 τρομοκράτες.

ΑΜΠΕ

«The New Daily Mail» 
TheNewDailyMail
VIDEO
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ