2019-10-10 20:23:40
Φωτογραφία για Με ελληνικά δικύαλα οι πεζοναύτες των ΗΠΑ
Τη στρατηγική συνεργασία της με την αμερικανική εταιρεία ESA (Elbit Systems of America) και την από κοινού ανάληψη συμβολαίου για το Σώμα των Πεζοναυτών των ΗΠΑ, ανακοίνωσε επίσημα σήμερα η εταιρεία THEON SENSORS, σε συνέντευξη Τύπου.

Συγκεκριμένα, το υπουργείο Άμυνας των ΗΠΑ ανέθεσε στις αρχές Σεπτεμβρίου στην ESA και την THEON SENSORS πενταετές συμβόλαιο ύψους 249 εκατ. δολαρίων που προβλέπει την παραγωγή περισσοτέρων από 14.000 δικυάλων νυχτερινής όρασης. Οι παραδόσεις αναμένεται να ξεκινήσουν την άνοιξη του 2020 και να ολοκληρωθούν τον Σεπτέμβριο του 2024.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης, ο οποίος έδωσε τα εύσημα στην εταιρεία ΤΗΕΟΝ για τη μεγάλη αυτή επιτυχία της και για τον πρωταγωνιστικό ρόλο που έχει στις εξαγωγές της χώρας.

«Είναι πολύ σημαντική είδηση για την Ελλάδα η σημερινή ότι, δηλαδή, μια ελληνική εταιρεία μπορεί να συμμετάσχει στην αμυντική βιομηχανία σε ένα ανταγωνιστικό προϊόν, το οποίο προμηθεύονται οι καλύτερες ένοπλες δυνάμεις του πλανήτη, δηλαδή αυτές των ΗΠΑ» δήλωσε σχετικά ο κ
. Γεωργιάδης. Όπως συμπλήρωσε, αυτό σημαίνει ότι «η εταιρεία αυτή μπορεί να φτιάξει ανταγωνιστικά προϊόντα σε έναν τομέα που η Ελλάδα το χρειάζεται και είναι πολύ μεγάλη επιτυχία. Όλη η ιδέα της κυβερνήσεώς μας και της χώρας μας είναι πώς θα μπορέσουμε να αυξήσουμε τις εξαγωγές. Αυτό είναι το εθνικό μας στοίχημα. Αν το καταφέρουμε, η Ελλάδα θα έχει ένα λαμπρό μέλλον. Αν όχι, θα συνεχίσουμε να είμαστε σε αυτή τη μιζέρια» είπε.

Ο κ. Γεωργιάδης ευχαρίστησε τον πρέσβη των ΗΠΑ στην Ελλάδα, Τζέφρι Πάιατ, που ήταν παρών στην εκδήλωση, για το ειλικρινές και προσωπικό ενδιαφέρον που έχει δείξει για την ενίσχυση των οικονομικών δεσμών μεταξύ των δύο χώρων, αφού αυτή η ενίσχυση, όπως τόνισε, θα φέρει την ακόμα περαιτέρω βελτίωση των ελληνοαμερικανικών σχέσεων και θα οικοδομήσει δεσμούς όχι απλά μερικών ετών, αλλά δεκαετιών και αιώνων.

Από την πλευρά του, ο κ. Πάιατ δήλωσε πως το πενταετές συμβόλαιο που κέρδισε η THEON στις ΗΠΑ είναι ένα ορόσημο, τόσο για την εταιρεία, όσο και για την Ελλάδα, και συμβαδίζει πλήρως με την προτεραιότητα που έχει δώσει η ελληνική κυβέρνηση στην ανάπτυξη των εταιρειών άμυνας και τεχνολογίας, ενώ είναι ακόμα ένα εξαιρετικό παράδειγμα ελληνοαμερικανικής οικονομικής κι αμυντικής συνεργασίας.

«Συγχαρητήρια σε όλους εδώ σήμερα για αυτή τη σημαντική νίκη, ένα πραγματικό χρονικό επιτυχίας (success story) για την αμυντική συνεργασία και τις εξαγωγές μεταξύ των χωρών μας» είπε ο κ. Πάιατ, που συνέχισε: «Είμαι σίγουρος πως με την ισχυρή υποστήριξη των κυβερνήσεών μας και το αυξανόμενο αμερικανικό επενδυτικό ενδιαφέρον για την Ελλάδα, θα ακολουθήσουν ακόμα περισσότερες επιτυχίες σύντομα. Και είμαι σίγουρος πως η αμυντική συνεργασία μας θα συνεχίζει να μεγαλώνει και να βαθαίνει στα επόμενα χρόνια, σύμφωνα με το όραμα του Πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, και της ομάδας του».

Ο διευθύνων σύμβουλος της THEON SENSORS, Κριστιάν Χατζημηνάς, δήλωσε: «Ήμασταν μέχρι τώρα η ηγέτιδα εταιρεία στον χώρο της νυχτερινής όρασης στην Ευρώπη. Ο πάγιος στόχος κι όραμά μας για τη συμμετοχή μας στην αγορά της Αμερικής γίνεται σήμερα πραγματικότητα. Μετά από τέσσερα χρόνια επίμονης και εντατικής προσπάθειας, καταφέραμε να κερδίσουμε με τους Αμερικανούς συνέταιρούς μας τον διαγωνισμό του Αμερικανικού Πενταγώνου. Αυτό πιστεύουμε ότι αποτελεί τη μεγαλύτερη επιτυχία ελληνικής εταιρείας αμυντικής βιομηχανίας στην αμερικανική αγορά».
greece-salonikia
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ