2019-10-10 22:59:49
Φωτογραφία για Εποχική γρίπη: Ξεκίνησε και επίσημα η επιτήρηση, με έναν ασθενή σε ΜΕΘ
Ένα σοβαρό περιστατικό εποχικής γρίπης μετρά ήδη το τμήμα επιδημιολογικής επιτήρησης

της νόσου του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ).

Κατά την πρώτη εβδομάδα του Οκτωβρίου (από 30 Σεπτεμβρίου έως και 6 Οκτωβρίου) ο ΕΟΔΥ διαπιστώνει πως η δραστηριότητα της εποχικής γρίπης βρίσκεται σε χαμηλά μεν επίπεδα, ωστόσο καταγράφηκε και το πρώτο για εφέτος κρούσμα σοβαρής μορφής της νόσου.

Πρόκειται για 71χρονο ο οποίος είχε νοσήσει με γρίπη Α(Η3Ν2) και που χρειάστηκε να νοσηλευτεί σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ).

Ο ΕΟΔΥ στην έκθεσή του χαρακτηρίζει το κρούσμα ως εισαγόμενο, καθώς ο ασθενής ήταν ταξιδιώτης στη χώρα μας. Επισημαίνει όμως ότι ήταν ανεμβολίαστος, παρότι ανήκε σε ομάδα υψηλού κινδύνου για την οποία συστήνεται εμβολιασμός από την εποχική γρίπη.

Οι επιστήμονες του Οργανισμού έχουν αναφερθεί επανειλλημμένως στην αξία του εμβολιασμού έναντι της εποχικής γρίπης, απευθύνοντας έκκληση προς τις ευπαθείς ομάδες πληθυσμού αλλά και το ιατρονοσηλευτικό προσωπικό του συστήματος υγείας να εμβολιαστούν. Ο εμβολιασμός πρέπει να γίνει το αργότερο έως τον Νοέμβριο ώστε να θωρακιστεί ο οργανισμός έναντι της νόσου. Για την εφετινή περίοδο έχουν παραγγελθεί 2,6 εκατ. αντιγριπικά εμβόλια προκειμένου να καλυφθούν οι ομάδες υψηλού κινδύνου, δηλαδή οι ηλικιωμένοι άνω των 65 χρόνων, οι χρονίως πάσχοντες, οι έγκυοι και οι λεχωίδες, οι παχύσαρκοι, οι καπνιστές.
anatakti
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ