2019-10-11 10:41:43
Φωτογραφία για ΟΕΝΓΕ: Συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις για τα ΤΕΠ οι νοσοκομειακοί γιατροί
Γιάννα Σουλάκη - IATROPEDIA

Σκληρή κριτική σε κυβέρνηση και αντιπολίτευση άσκησε με δήλωση της η πρόεδρος της ΟΕΝΓΕ, μετά τη συνάντηση της Ομοσπονδίας των Νοσοκομειακών Γιατρών με τον υφυπουργό Υγείας Βασίλη Κοντοζάνη, με αφορμή τις προσλήψεις γιατρών στα Τμήματα Επειγόντων Περιστατικών (ΤΕΠ).

Αν και το Υπουργείο Υγείας αναδιπλώθηκε, δηλώνοντας ότι η προκήρυξη των 208 θέσεων Επιμελητών για την στελέχωση των Τμημάτων Επειγόντων Περιστατικών, δεν έχει ακυρωθεί και οι προσλήψεις στα ΤΕΠ θα ολοκληρωθούν κανονικά, η πρόεδρος των Νοσοκομειακών Γιατρών της χώρας (ΟΕΝΓΕ), Αφροδίτη Ρέτζιου, καταγγέλλει "εμπαιγμό" από την πλευρά της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Υγείας, ενώ και "η αξιωματική αντιπολίτευση αποπροσανατολίζει με την αντιπαράθεση της με την κυβέρνηση".

Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά, η κα. Ρέτζιου:

"Κοινή αίσθηση των συναδέλφων που συμμετείχαν στη δυναμική κινητοποίηση στο Υπουργείο Υγείας και στη συνάντηση με τον υφυπουργό υγείας, είναι ότι η κυβέρνηση και η πολιτική ηγεσία του υπουργείου εμπαίζει τους νοσοκομειακούς γιατρούς οι οποίοι γίνονται τα εξιλαστήρια θύματα μιας κάλπικης αποπροσανατολιστικής αντιπαράθεσης μεταξύ κυβέρνησης και αξιωματικής αντιπολίτευσης
. Και είναι κάλπικη γιατί και οι δύο ευθύνονται για την αδικαιολόγητη καθυστέρηση καθώς πρόκειται για θέσεις που έχουν προκηρυχθεί πριν από 18 ολόκληρους μήνες και για κρίσεις που έχουν ολοκληρωθεί και σταλεί στο υπουργείο από 1/7.

Στα επίμονα ερωτήματα της αντιπροσωπείας που συναντήθηκε με τον Β. Κοντοζαμάνη, σε ποιες συγκεκριμένες παρατυπίες αναφέρεται το υπουργείο, δεν έδωσε καμία σαφή απάντηση. Ούτε ποιες είναι ούτε πόσους αφορά", τονίζει η πρόεδρος.

Δείτε επίσης: Συνάντηση Κοντοζαμάνη – ΟΕΝΓΕ για τις 208 προσλήψεις γιατρών στα Επείγοντα των νοσοκομείων

ΟΕΝΓΕ: "6.500 κενές θέσεις στην Υγεία και η κυβέρνηση κωλυσιεργεί"

Οι νοσοκομειακοί γιατροί, δια στόματος της προέδρου της Ομοσπονδίας, εξαπολύουν βαρύτατο "κατηγορώ" στην πολιτική ηγεσία της Αριστοτέλους, τόσο για το σοβαρό πρόβλημα της στελεχωσης των Επειγόντων (ΤΕΠ) στα δημόσια νοσοκομεία με γιατρούς, όσο και για τις γενικότερες ελλείψεις σε ανθρώπινο δυναμικό στη Δημόσια Υγεία, με τις κενές θέσεις να αγγίζουν τις 6.500.

"Η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας όπου σταθεί και όπου βρεθεί, υποστηρίζει ότι η στελέχωση των ΤΕΠ είναι προτεραιότητα για την κυβέρνηση και "πρώτο της μέλημα”. Αν είναι έτσι γιατί άφησαν να περάσουν τρεις μήνες, στην εκπνοή δηλαδή της προθεσμίας που προβλέπει ο νόμος, για την αναπομπή της απόφασης του συμβουλίου των κρίσεων;

Γιατί αφήνει τα Τμήματα Επειγόντων Περιστατικών που είναι η πρώτη γραμμή μάχης για την αντιμετώπιση των ασθενών και την υπεράσπιση της ανθρώπινης ζωής χωρίς γιατρούς;

Αντίθετα, όταν πρόκειται για τα συμφέροντα των επιχειρηματικών ομίλων προχωρούν σε fast track διαδικασίες όπως αυτές που προβλέπονται στο αναπτυξιακό πολυνομοσχέδιο (...). Η κυβέρνηση αντί να προχωρήσει σε μαζικούς διορισμούς μόνιμων γιατρών πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης, απολύει πριν καν διορίσει και στέλνει στα αζήτητα της ανεργίας, γιατρούς που προσφέρουν όλα αυτά τα χρόνια τις υπηρεσίες τους στο δημόσιο σύστημα υγείας"

Δείτε επίσης - ΟΕΝΓΕ: Να μην ακυρωθούν οι 208 προσλήψεις γιατρών στα Επείγοντα των Νοσοκομείων

Οι νοσοκομειακοί γιατροί δηλώνουν οτι αυτές οι τακτικές δεν θα μείνουν αναπαντητες και εξαγγέλλουν κλιμάκωση των κινητοποιήσεων τους, την ερχόμενη Δευτέρα 14/10 στα ΤΕΠ του Νοσοκομείου «Ευαγγελισμός
medispin
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ