2019-10-11 12:28:55
Φωτογραφία για Ιπτάμενο αυτοκίνητο Porsche-Boeing!
 Η Boeing ανακοίνωσε τη συνεργασία με τη Porsche για την εξέλιξη ενός πρωτότυπου

ηλεκτρικού ιπτάμενου οχήματος ικανό για κάθετη απογείωση και προσγείωση το οποίο θα μπορεί να μεταφέρει επιβάτες εντός πόλεων. Oι δύο εταιρείες έχουν υπογράψει μνημόνιο κατανόησης το οποίο προβλέπει συνεργασία στον σχεδιασμό αλλά και στην ανάλυση της αγοράς για ιπτάμενα οχήματα σύμφωνα με την οποία η ζήτηση θα αυξηθεί σημαντικά μετά το 2025.

Άλλωστε η Porsche από το 2018 σε έκθεσή της προέβλεπε ότι η ζήτηση για ιπτάμενα οχήματα θα αυξηθεί σημαντικά μετά το 2025 και επιδιώκει να δημιουργήσει ένα ιπτάμενο ταξί.

Η Boeing από πλευράς της με την πίεση του ανταγωνισμού από την αμερικανική Airbus, πραγματοποίησε αρχές του 2019 επιχείρησε μια δοκιμαστική πτήση ενός πρωτότυπου ιπτάμενου οχήματος το οποίο μπορούσε να μεταφέρει ως και τέσσερις επιβάτες και να πετάξει για 50 μίλια, λίγο καιρό μετά την αντίστοιχη δοκιμή της Airbus.


Τα εμπορικά ιπτάμενα ταξί θα μπορούσαν να… απογειωθούν μέσα στα επόμενα πέντε χρόνια, δήλωσε ο Διευθύνων Σύμβουλος της Boeing Dennis Muilenburg.

Ωστόσο τα εμπόδια που πρέπει να ξεπεραστούν ώστε να κινούνται στον… αέρα τα ιπτάμενα οχήματα αφορούν σε ένα σύστημα διαχείρισης εναέριας κυκλοφορίας για την κίνηση σε χαμηλό ύψος εντός των πόλεων.

Από την άλλη μεριά ο όμιλος VW έχει πραγματοποιήσει έρευνα σύμφωνα με την οποία τα ιπτάμενα αυτοκίνητα θα μπορούν να μεταφέρουν τους επιβάτες τους πιο γρήγορα και αποτελεσματικά από τα συμβατικά επίγεια μέσα μεταφοράς με χαμηλότερο κόστος αλλά και μεγαλύτερη ευελιξία.
anatakti
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ