2019-10-11 17:01:16
Φωτογραφία για Μεγάλες καθυστερήσεις (άνω των 6 μηνών) στην απόδοση υγειονομικών δαπανών στους Στρατιωτικούς
Ερώτηση (1197/11-10-19) απηύθυνε ο Δ. Κωνσταντόπουλος προς τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας κ. Νικόλαο Παναγιωτόπουλο με θέμα: «Μεγάλες καθυστερήσεις στην απόδοση υγειονομικών δαπανών στους υπηρετούντες στις Ένοπλες Δυνάμεις»

Ακολουθεί αναλυτικά η ερώτηση

Κύριε Υπουργέ,

Οι υπηρετούντες στις ένοπλες δυνάμεις της χώρας λαμβάνουν τις υγειονομικές δαπάνες στις οποίες έχουν υποβληθεί οι ίδιοι ή τα μέλη των οικογενειών τους με βάση τα οριζόμενα στη νομοθεσία και τη διαδικασία που προβλέπεται. Η διαδικασία αυτή παγίως ήταν άμεση και χωρίς καθυστερήσεις, γεγονός ιδιαίτερα σημαντικό με δεδομένη τη σημασία των δαπανών αυτών για την υγεία των ασφαλισμένων αλλά και την ανάγκη αυτές να καταβάλλονται άμεσα ώστε οι ασφαλισμένοι να μην επιβαρύνονται υπέρμετρα.

Ωστόσο, το τελευταίο ένα και πλέον έτος η κατάσταση ως προς τις υγειονομικές δαπάνες έχει μεταβληθεί άρδην και οι σχετικές δαπάνες αποδίδονται στους δικαιούχους με μεγάλες καθυστερήσεις που ανέρχονταν αρχικά σε διάστημα 3 μηνών, στη συνέχεια σε διάστημα 6 μηνών και σήμερα σε έτι μεγαλύτερο διάστημα.


Τούτο έχει σαν αποτέλεσμα οι δικαιούχοι να υφίστανται το βάρος καταβολής δαπανών εξ ιδίων πόρων και στη συνέχεια να αναμένουν κάποια στιγμή την απόδοσή τους, γεγονός που ανατρέπει πλήρως τον οικονομικό και οικογενειακό τους προγραμματισμό, ιδίως σε περιπτώσεις καταβολής δαπανών ύψους χιλιάδων ευρώ. Θα πρέπει δε να σημειωθεί ότι κάποιοι δεν έχουν καν τη δυνατότητα να ανταποκριθούν στα έξοδα αυτά, με αποτέλεσμα να τίθεται σε κίνδυνο η υγεία των ίδιων και των οικογενειών τους.

Κατόπιν αυτών ερωτάσθε κ. Υπουργέ:

1. Που οφείλονται οι μεγάλες καθυστερήσεις στην απόδοση των υγειονομικών δαπανών στους Έλληνες στρατιωτικούς που παρατηρούνται τα τελευταία δύο περίπου έτη;

2. Προτίθεται το Υπουργείο να αναλάβει πρωτοβουλίες ώστε η απόδοση των υγειονομικών δαπανών να γίνεται με ταχύτερους ρυθμούς;
staratalogia
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ