2019-10-11 19:23:54
Φωτογραφία για Οι ΗΠΑ «πιέζουν» την Τουρκία για τη Συρία: Αποκλιμάκωση της έντασης πριν γίνει ανεπανόρθωτη ζημιά..
Ο Αμερικανός υπουργός Άμυνας Μαρκ Έσπερ επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον Τούρκο ομόλογό του, Χουλουσί Ακάρ, ζητώντας από την Άγκυρα να βρει έναν τρόπο να αποκλιμακώσει την κατάσταση στη βορειοανατολική Συρία πριν γίνει «ανεπανόρθωτη».

Ο Έσπερ υπογράμμισε επίσης πως η εισβολή της Τουρκίας μπορεί να έχει «σοβαρές συνέπειες» για την Τουρκία, ανακοίνωσε το Πεντάγωνο.

«Ενώ ο υπουργός επανέλαβε ότι εκτιμάμε τη διμερή στρατηγική σχέση μας, αυτή η εισβολή υπάρχει κίνδυνος να έχει σοβαρές συνέπειες για την Τουρκία», αναφέρεται σε δήλωση του Πενταγώνου σχετικά με τη συνομιλία του Έσπερ με τον Τούρκο υπουργό Άμυνας και προστίθεται ότι ο Αμερικανός υπουργός τόνισε πως οι ενέργειες της Τουρκίας μπορεί να βλάψουν αμερικανικό προσωπικό στη Συρία.

«Στο πλαίσιο του τηλεφωνήματος, ο υπουργός Έσπερ ενθάρρυνε έντονα την Τουρκία να διακόψει τις δράσεις στη βορειοανατολική Συρία για να αυξήσει την πιθανότητα οι ΗΠΑ, η Τουρκία και οι εταίροι μας να μπορέσουν να βρουν κοινό δρόμο για την αποκλιμάκωση της κατάστασης πριν αυτή γίνει ανεπανόρθωτη», δήλωσε ο Έσπερ.

Η Άγκυρα ανακοίνωσε το μεσημέρι ότι έχουν σκοτωθεί 342 Κούρδοι ενώ έχουν επιβεβαιώσει ότι σκοτώθηκε και ένας Τούρκος Αξιωματικός στο τουρκικό έδαφος έχουν σκοτωθεί από ρουκέτες εννέα πολίτες, ενώ τουρκικά ΜΜΕ αναφέρουν ότι έχουν σκοτωθεί και 10 Τούρκοι στρατιώτες.
greece-salonikia
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ