2019-10-11 23:00:25
Φωτογραφία για Πιστοί ρίχνουν κουμπιά και δραχμές στα παγκάρια των εκκλησιών
Τα έσοδα των εκκλησιών στη χώρα μας μειώθηκαν κατά 60% από το 2011

Η κρίση φαίνεται πως έχει χτυπήσει και τους κόλπους της Εκκλησίας, καθώς οι πιστοί δυσκολεύονται να διαθέσουν ακόμα και μερικά κέρματα για να πάρουν ένα κεράκι.

Τα έσοδα των εκκλησιών στη χώρα μας μειώθηκαν κατά 60% από το 2011. Τα τελευταία χρόνια έχουν μειωθεί και οι δωρεές προς τις ενορίες.

Μάλιστα δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις που οι ιερωμένοι βρίσκουν μέσα στο κουτί, αντί για χρήματα, δραχμές, βουλγάρικα νομίσματα ακόμη και κουμπιά.

«Βρίσκουμε δραχμές, νομίσματα άλλων κρατών, πολύ υποδεέστερων του ευρώ, ακόμα και κουμπιά. Ο προσερχόμενος στο ναό για να αποφύγει τα αδιάκριτα βλέμματα των υπολοίπων, κάνει την κίνηση ότι ρίχνει κάτι έτσι ώστε να φανεί ότι δίνει κάτι», δήλωσε στον ΑΝΤ1 ο πατέρας Γεώργιος Βαμβακίδης, αντιπρόεδρος του Ιερού Συνδέσμου Κληρικών Ελλάδας.

Σημειώνεται πάντως πως το καθεστώς φορολόγησης του Κλήρου ως προς τις «χρηματικές ενισχύσεις», δεν έχει αλλάξει, και παραμένει αφορολόγητο (δεν αποτελούν αντικείμενο του ΦΠΑ οι εισφορές χρηματικών ποσών στους ιερούς ναούς και μοναστήρια επ΄ευκαιρία προσκυνήματος ή τέλεσης μυστηρίων, υπό τύπο δωρεάς προς ενίσχυση του εκκλησιαστικού έργου).
parapona-rodou
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ