2019-10-12 03:45:26
Φωτογραφία για Οι Αμερικανοί ενισχύουν τη στρατιωτική τους παρουσία στη Σαουδική Αραβία
Λίγες ημέρες μετά την απόφαση της κυβέρνησης των Ηνωμένων Πολιτειών να αποσύρει τη

στρατιωτική της υποστήριξη από τους Κούρδους της βόρειας Συρίας, ανοίγοντας τον δρόμο στην Τουρκία για να εισβάλει στην περιοχή, το Πεντάγωνο έκανε γνωστό πως ενισχύει τις δυνάμεις του στη Σαουδική Αραβία, για καλύτερη προστασία της περιοχής, έπειτα από την προ εβδομάδων επίθεση στις πετρελαϊκές εγκαταστάσεις της χώρας.

Σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε την Παρασκευή ο Αμερικανός υπουργός Άμυνας Μαρκ Έσπερ έκανε γνωστό πως έχει ήδη ενημερώσει τον Σαουδάραβα ομόλογό του, Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν για την αποστολή πρόσθετων στρατευμάτων, με στόχο της ενίσχυση της άμυνας της χώρας.

Συγκεκριμένα, έγινε γνωστό πως οι ΗΠΑ στέλνουν στη Σαουδική Αραβία δύο μοίρες μαχητών, μία εναέρια πτέρυγα μάχης, δύο συστήματα εκτόξευσης πυράυλων Patriot και ένα σύστημα αντιπυραυλικής άμυνας μεγάλου υψομέτρου.

«Ο Μαρκ 'Εσπερ επέτρεψε την ανάπτυξη πρόσθετων αμερικανικών δυνάμεων. Αυτό αντιπροσωπεύει άλλους 3.000 στρατιώτες. Όπως έχουμε δηλώσει στο παρελθόν, οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν αναζητούν σύγκρουση με το ιρανικό καθεστώς, αλλά θα διατηρήσουμε μια ισχυρή στρατιωτική παρουσία στην περιοχή,η οποία είναι έτοιμη να ανταποκριθεί σε οποιαδήποτε κρίση και να υπερασπιστεί τα ενδιαφέροντα της χώρας μας εκεί» ανέφερε σε τοποθέτησή του εκπρόσωπος του Πενταγώνου, «φωτογραφίζοντας» για άλλη μια φορά, με αυτό τον τρόπο, τους Ιρανούς σαν υπεύθυνους για την επίθεση στην Aramco.
anatakti
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ