2019-10-12 15:00:24
Φωτογραφία για Γκάφα ολκής των Τούρκων: Βομβάρδισαν δίπλα στην αμερικανική βάση ειδικών δυνάμεων στο Κομπάνι
Οι Τουρκικές στρατιωτικές δυνάμεις φέρεται ότι στόχευσαν κατά λάθος με βολές πυροβολικού την αμερικανική βάση των ειδικών δυνάμεων στο Κομπάνι!Πληροφορίες αναφέρουν ότι δεν υπάρχουν νεκροί.

To πρώτο σοβαρό στρατηγικό λάθος κατά την εισβολή της Τουρκίας στα Συριακά εδάφη σημειώθηκε την Παρασκευή το βράδυ.

Οπως ενημέρωσε το Newsweek το τουρκικό πυροβολικό βομβάρδισε, πιθανότατα κατά λάθος, τη βάση των αμερικανικών ειδικών δυνάμεων που βρίσκονται σε λόφο πολύ κοντά στο Κομπάνι, όπου το κουρδικό στοιχείο κυριαρχεί.

Την είδηση επιβεβαίωσαν τόσο Κούρδοι αξιωματούχοι όσο και ανώτεροι αξιωματικοί του Αμερικανού πενταγώνου, ενώ λίγη ώρα αργότερα απάντησε και το τουρκικό Υπουργείο Άμυνας.

Αλλες πηγές αναφέρουν ότι τα τουρκικά πυρά έφτασαν περίπου 700 μέτρα από τη μονάδα, γεγονός που καταδεικνύει ότι οι Τούρκοι δεν στόχευαν το συγκεκριμένο σημείο.

Σκέφτηκαν να ανταποδώσουν


Αυτόπτες μάρτυρες ανέφεραν στο Newsweek ότι οι σχετικές εκρήξεις ήταν τόσο δυνατές που το αμερικανικό στρατιωτικό προσωπικό απομακρύνθηκε αμέσως. Μάλιστα σκέφτηκαν να ανταποδώσουν κάτι που τελικά δεν έπραξαν. Η μονάδα πάντως δεν ήταν γεμάτη όπως αναφέρουν Αμερικανικές πηγές.

Eπίσης στα αμερικανικά ΜΜΕ αναφέρεται ότι ο αμερικανικός στρατός είχε χαρτογραφήσει τα σημεία που βρίσκεται και έχει στείλει αναλυτική λίστα στο τουρκικό επιτελείο για λόγους ασφαλείας.

Εν συνεχεία δεν υπήρξε καμία άλλη δραστηριότητα στην περιοχή.

Ολα αυτά έλαβαν χώρα μόνο μερικές ώρες μετά την προειδοποίηση του αμερικανικού Πενταγώνου ότι δεν πρόκειται να ανεχθεί περαιτέρω προέλαση των Τούρκων τους οποίους κάλεσε να "σταματήσουν πριν να είναι αργά".

Νωρίτερα, τα κουρδικά ΜΜΕ έκαναν λόγο για τουλάχιστον 1 Αμερικανό νεκρό, πληροφορία όμως που διαψεύστηκε από Αμερικανό αξιωματούχο.

Πληροφορίες για έναν Αμερικανό νεκρό

Εν συνεχεία είχαμε μπαράζ δηλώσεων Αμερικανών και Τούρκων αξιωματούχων. Οι πρώτοι απείλησαν με σοβαρές οικονομικές κυρώσεις την Τουρκία, ενώ οι δεύτεροι, προεξέχοντος του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν τόνισαν ότι θα συνεχίσουν κανονικά.
parapona-rodou
VIDEO
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Tον Οκτώβριο μέσω της Nova!
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Tον Οκτώβριο μέσω της Nova!
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ