2019-10-12 15:42:56
Φωτογραφία για Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΑΡΧΙΣΕ ΝΑ ΜΕΤΡΑΕΙ ΠΤΩΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΣΥΡΙΑ

Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης

Ενώ η Άγκυρα δια του υπουργού Άμυνας, Χουλουσί Ακάρ που επισκέφτηκε αργά το βράδυ της Παρασκευής το μέτωπο ανακοίνωσε ότι οι στρατιωτικές επιχειρήσεις βαίνουν καλώς, οι σκηνές από τις κηδείες των πρώτων στρατιωτικών που έπεσαν από τα κουρδικά πυρά κάνουν το γύρο στα τουρκικά ΜΜΕ.

Συγκεκριμένα οι απώλειες του τουρκικού στρατιού, που δεν ανακοινώνονται επίσημα, έχουν ξεπεράσει σύμφωνα με κουρδικές πηγές μερικές δεκάδες νεκρούς. Αλλά νεκρούς έχουν οι Τούρκοι και στις τουρκικές πόλεις Nusaybin, όπου την χθεσινή μέρα οι Τούρκοι είχαν οχτώ νεκρούς και πάνω από 15 τραυματίες από κουρδικά πυρά και στο Akçakale, ενώ επλήγη και η τουρκική βάση στο γειτονικό Χαλέπι.

Αλλά εκείνο που κυριάρχησε ήταν η επίθεση σε αμερικανικό φυλάκιο στο Cobani, που η Άγκυρα στην αρχή το διέψευσε και στη συνέχεια παραδέχτηκε ότι μπορεί να έγινε κάποιο λάθος

Ήδη άρχισαν οι πρώτες προβληματισμένες φωνές από τον αντιπολιτευόμενο τύπο, (Sözcü, Cumhürriyet), για το πόσο μεγάλο θα είναι το κόστος αυτή της επιχείρησης σε νεκρούς και κυρίως πόσο θα διαρκέσει.

ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ

Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος

www.nikosxeiladakis.gr



Αξιολογήστε Το

Let's block ads! (Why?)


πηγη
periergaa
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ