2019-10-12 19:14:41
Φωτογραφία για Amazon: Παραγγελία μαμούθ για ηλεκτρικά φορτηγά!
 Η εταιρεία θα επενδύσει 5 δισ. δολάρια στα ηλεκτρικά van τα οποία και θα κατασκευάσει

η start-up εταιρεία Rivian.

Προκαταβολή 700 εκατ. δολάρια έλαβε από την Amazon η Rivian για να κατασκευάσει στον διαδικτυακό πωλητή 100.000 ηλεκτρικά φορτηγά.

Συνολικά η Amazon θα επενδύσει 5 δισ. δολάρια στα ηλεκτρικά van τα οποία και θα κατασκευάσει η start-up εταιρεία Rivian τα οποία αναμένεται να κυκλοφορήσουν στους δρόμους από το 2021.

Η επένδυση αυτή αποτελεί έκπληξη διότι η Rivian δεν είχε καν αναφερθεί στο γεγονός ότι σχεδιάζει να κατασκευάσει ηλεκτρικά φορτηγά. Μόλις πέρυσι η εταιρεία παρουσίασε το ηλεκτρικό pickup truck R1T και το R1S SUV, που είναι επιβατικά ηλεκτρικά οχήματα με έμφαση στην «περιπέτεια», όπως η ίδια αναφέρει.

Η Rivian δεν αποκάλυψε περισσότερα για τις προδιαγραφές και τα χαρακτηριστικά των ηλεκτρικών van που ετοιμάζει για την Amazon ωστόσο διαθέτει ένα ιδιαίτερα μεγάλο εργοστάσιο στο Ιλλινόις στο οποίο παράγει τα δικά της ηλεκτρικά οχήματα που θα κυκλοφορήσουν το 2021.

Ωστόσο, ο Bezos ανέφερε ότι οι παραδόσεις των ηλεκτρικών φορτηγών θα ξεκινήσουν το συντομότερο το 2021 και θα πρέπει να ολοκληρωθούν έως το 2024.

Ίσως η Rivian να έχει τη δυνατότητα ολοκλήρωσης αυτού του έργου, διότι παλαιότερα είχε αναφέρει ότι διαθέτει χώρο στο εργοστάσιο της για 200.000 ηλεκτρικά ηλεκτρικά οχήματα των χρόνο.
anatakti
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ