2019-10-12 20:23:09
Φωτογραφία για Εικόνες αποκάλυψης από τον τυφώνα Χαγκίμπις που σαρώνει την Ιαπωνία
Πρόκειται για τον ισχυρότερο των τελευταίων 60 ετών - Ένας νεκρός, τέσσερις αγνοούμενοι

και 51 τραυματίες είναι ο μέχρι στιγμής απολογισμός

Με ταχύτητες που φτάνουν τα 130 χλμ./ώρα και πολύ μεγάλα ύψη βροχής «σαρώνει» την Ιαπωνία ο τυφώνας Χαγκίμπις, ο ισχυρότερος που πλήττει τη χώρα τα τελευταία 60 χρόνια.

Ένας νεκρός, τέσσερις αγνοούμενοι και 51 τραυματίες είναι ο μέχρι στιγμής απολογισμός την ώρα που ο Χαγκίμπις, που σημαίνει «ταχύτητα» στη γλώσσα Ταγκαλόγκ των Φιλιππίνων, έχει προκαλέσει συναγερμό στις αρχές που προειδοποιούν τους πολίτες «να είστε έτοιμοι για βροχοπτώσεις που δεν έχετε βιώσει ποτέ. Πάρτε όλα τα απαραίτητα μέτρα για να σώσετε τις ζωές σας».

Νοτιοδυτικά του Τόκιο, δρόμοι, παραλίες και σιδηροδρομικοί σταθμοί είναι έρημοι, ενώ άδεια είναι τα ράφια των σούπερ μάρκετ αφού οι κάτοικοι προμηθεύθηκαν τροφή και νερό μετά τις προειδοποιήσεις της ιαπωνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας για την επικινδυνότητα του φαινομένου.


Ο Χαγκίμπις, ονομασία που σημαίνει «ταχύτητα» στη γλώσσα Ταγκαλόγκ των Φιλιππίνων, πλήττει την Ιαπωνία, μόλις έναν μήνα αφότου ένας από τους σφοδρότερους τυφώνες που χτύπησε τα τελευταία χρόνια την Ιαπωνία κατέστρεψε ή προκάλεσε ζημιές σε 30.000 σπίτια και είχε αποτέλεσμα να σημειωθούν εκτεταμένες διακοπές της ηλεκτροδότησης.

Για προληπτικούς λόγους, παραμένουν κλειστά καταστήματα, εργοστάσια και γραμμές του μετρό ενώ οι διοργανωτές του ιαπωνικού Γκραν Πρι της Φόρμουλα 1 ακύρωσαν όλες τις δοκιμές που είχαν προγραμματιστεί για σήμερα. Ακυρώθηκαν επίσης δύο αγώνες του Παγκοσμίου Κυπέλλου Ράγκμπι που ήταν προγραμματισμένοι για σήμερα.
anatakti
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ