2019-10-13 17:00:39
Φωτογραφία για Απίστευτη πρόκληση των Τούρκων: «Ανακάλυψαν» τουρκική μειονότητα σε Ρόδο και Κω
Ζήτημα για «τουρκική μειονότητα» στα Δωδεκάνησα ήγειρε η Τουρκία σε Διεθνές Συμπόσιο για τους «Τούρκους» σε Ρόδο και Κω, που πραγματοποιήθηκε στη Σμύρνη.

Σύμφωνα με όσα εξοργιστικά ανέφερε ο επικεφαλής της μουσουλμανικής Ένωσης Πολιτισμού και Αλληλεγγύης Ρόδου, Κω και Δωδεκανήσου Mustafa Kaymakcı δεν υπάρχει «τουρκική μειονότητα» μόνο στη Θράκη, αλλά και στη Ρόδο και την Κω και εξέφρασε την ανησυχία του για την εξαφάνιση των μουσουλμανικών περιουσιών σε αυτές τις περιοχές.

Ο Kaymakci δήλωσε ότι οι «Τούρκοι των Δωδεκανήσων» αντιμετωπίζουν πολυάριθμα προβλήματα σχετικά με το δικαίωμά τους στην εκπαίδευση, την ελευθερία της θρησκευτικής λατρείας και άλλα δικαιώματα. Πρόσθεσε ότι κατά τη δεκαετία του 1970 τα Τουρκόφωνα σχολεία στα Δωδεκάνησα έκλεισαν.

«Σήμερα, τα παιδιά των Τούρκων των Δωδεκανήσων στερούνται του δικαιώματός τους να μαθαίνουν τη μητρική τους γλώσσα», τόνισε.


«Οι Τούρκοι στη Ρόδο και την Κω έχουν φτάσει στο χείλος της εξαφάνισης. Αν αυτή η πολιτική αφομοίωσης δεν σταματήσει, σύντομα, θα πάψουμε να ακούμε για τους Τούρκους στα Δωδεκάνησα», δήλωσε.

Χαρακτηριστικός είναι ο τίτλος του ειδησεογραφικού πρακτορείου Anadolu: «Η ιδιοκτησία των Τούρκων των Δωδεκανήσων εξαφανίζεται».

Στο άρθρο αναφέρεται ότι περίπου το 90% των μουσουλμανικών ιδιοκτησιών στα Δωδεκάνησα έχουν εξαφανιστεί τα τελευταία χρόνια ενώ υποστηρίζεται ότι φιλοξενείται μια «τουρκική-μουσουλμανική μειονότητα» περίπου 6.000 ανθρώπων.

Με πληροφορίες από: anadolu, dailysabah
parapona-rodou
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ