2019-10-13 18:00:13
Φωτογραφία για Ζαν-Κριστόφ Μπας: Στόχος να καταστεί το Φόρουμ της Ρόδου παγκόσμιο
Με επίκεντρο τις τρέχουσες διεθνείς εξελίξεις και με τη συμμετοχή 403 συμμετεχόντων από 63 χώρες έπεσε χθες το βράδυ η αυλαία του φετινού Φόρουμ της Ρόδου.

Ειδικότερα οι συζητήσεις του φετινού φόρουμ οριοθετήθηκαν στο τρίπτυχο βιώσιμη οικονομική ανάπτυξη, παγκόσμια αρχιτεκτονική και γεωπολιτική και ψηφιακός μετασχηματισμός, ενώ μεταξύ των συμμετεχόντων ήταν ο πρόεδρος του Νίγηρα Μαχμαντού Ισούφου, ο πρώην πρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς, οι πρώην πρωθυπουργοί του Ισραήλ Εχούντ Όλμερτ, της Γουίνεας Καμπινέ Κομαρά, ο πρέσβης της Ρωσίας στην ΕΕ Βλαντιµίρ Τσιζόφ, η Γκαμπριέλα Ράμος από τον ΟΟΣΑ, ο πρώην υπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων της Πορτογαλίας Bruno Macaes και διακεκριμένοι ακαδημαϊκοί.

Προχωρώντας σε μια αποτίμηση των εργασιών του φετινού φόρουμ του Ινστιτούτου Έρευνας για τον Διάλογο των Πολιτισμών (DOC Research Institute) που πραγματοποιείται κάθε χρόνο τα τελευταία 17 χρόνια στο νησί της Ρόδου, ο Ζαν-Κριστόφ Μπας (Jean-Christophe Bas) είπε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ πως επιτεύχθη ο στόχος των διοργανωτών. «Πετύχαμε τον στόχο μας ώστε να ενισχύσουμε την έκφραση των διαφορετικών ενδιαφερόντων και των διαφορετικών απόψεων» ανέφερε ο διευθύνων σύμβουλος και ο εκτελεστικός πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του DOC Research Institute, Ζαν-Κριστόφ Μπας.


Έθεσε μία από τις κύριες προτεραιότητες του Ινστιτούτου να καταστεί το φόρουμ μια παγκόσμια πλατφόρμα διαλόγου. Σε αυτό το πλαίσιο, ανέφερε πως φέτος έγιναν στοχευμένες προσπάθειες να μετακινηθεί η θεματολογία του φόρουμ από την ευρωκεντρική πραγματικότητα και να καταστεί μια παγκόσμια πλατφόρμα διαλόγου. «Είχαμε στα τραπέζια των συζητήσεων εκπροσώπους από την Κίνα, την Κορέα, την Ινδία. Δεν νομίζω ότι υπάρχουν πολλοί οργανισμοί που είναι πραγματικά παγκόσμιοι» επισήμανε και προσέθεσε πως η παρουσία του προέδρου του Νίγηρα και του πρώην πρωθυπουργού της Γουινέας δείχνει ότι το Φόρουμ δεν εστιάζει σε συγκεκριμένα μέρη του ημισφαιρίου, αλλά στοχεύει να είναι πραγματικά παγκόσμιο.

Μιλώντας για το πρόγραμμα του Φόρουμ, το χαρακτήρισε πολύ συνεκτικό και επίκαιρο και σημείωσε πως υπήρχαν ουσιαστικά ερωτήματα για το πού είναι σήμερα ο κόσμος και πού κατευθύνεται.

ΑΠΕ-ΜΠΕ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ