2019-10-13 23:30:26
Φωτογραφία για 15 Ροδίτες στη λίστα για ένα νεφρό!
Σε λίστα αναμονής για μεταμόσχευση νεφρού είναι στη Ρόδο 15 άτομα. Περιμένουν εδώ και καιρό για το πολυπόθητο μόσχευμα που θα τους αλλάξει τη ζωή που θα τους δώσει ανάσα και θα τους απαλλάξει από το βραχνά της αιμοκάθαρσης .

Πέρσι όπως δήλωσε στο skyrodos.gr o διευθυντής του νεφρολογικού τμήματος της κλινικής Euromedica κ. Γιώργος Ντέσκας στη λίστα αναμονής του Εθνικού Οργανισμού Μεταμοσχεύσεων ήταν 17 άτομα. Δύο συνάνθρωποι μας στάθηκαν τυχεροί καθώς βρέθηκαν μοσχεύματα ένα στην Ελλάδα και ένα στο εξωτερικό και προχώρησαν σε επεμβάσεις που ήταν επιτυχείς.

Σε εθνικό επίπεδο ο αριθμός των ανθρώπων που περιμένουν για ένα μόσχευμα φθάνει τα 1200 άτομα.

Οι μεταμοσχεύσεις γίνονται στα κέντρα που λειτουργούν στην Αθήνα τη Θεσσαλονίκη και την Πάτρα, Δεν είναι όμως λίγοι οι ασθενείς που προτιμούν να κάνουν τις επεμβάσεις στο εξωτερικό.

Ωστόσο η κατάσταση θα ήταν καλύτερη αν υπήρχε μεγαλύτερη ενημέρωση του κόσμου όπως είπε ο κ. Ντέσκας των πολιτών για τη δωρεά οργάνων.


“Η χώρα μας είναι πίσω στον τομέα των μεταμοσχεύσεων. Η πολιτεία να σκύψει πάνω από το πρόβλημα της έλλειψης μοσχευμάτων διοργανώνοντας καμπάνιες ενημέρωσης των πολιτών μέσω του ΕΟΜ, προκειμένου να καλλιεργηθεί η συνείδηση στους πολίτες”, δήλωσε ο κ. Ντέσκας.

Στη Ρόδο από νεφρική ανεπάρκεια πάσχουν 100 με 110 άτομα. Στα περιστατικά αυτά έχουν υπολογιστεί και οι άνθρωποι που εξυπηρετούνται από το νοσοκομείο Ρόδου. Οι άνθρωποι αυτοί είναι εξαρτημένοι από τις αιμοκαθάρσεις τις οποίες κάνουν είτε στη μονάδα που λειτουργεί στο νοσοκομείο ή στην κλινική Euromedica.

Όπως ανέφερε ο κ.Ντέσκας στον ένα χρόνο λειτουργίας της μονάδας στην Euromedica έχουν γίνει όπως τόνισε 5.000 αιμοκαθάρσεις . Αν υπολογίσει κανείς και τις αιμοκαθάρσεις που γίνονται στο νοσοκομείο της Ρόδου καταλαβαίνει κανείς το μέγεθος του προβλήματος .
skyrodos
parapona-rodou
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ