2019-10-14 18:30:46
Φωτογραφία για ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΡΟΔΟΥ ΣΤΗΡΙΖΕΙ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΝΟΤΙΑΣ ΡΟΔΟΥ
Στο πλαίσιο και της Παναιγαιακής Μέρας Δράσης για την Υγεία και το Προσφυγικό ,το Σωματείο Ιδιωτικών Υπάλληλων Ρόδου στηρίζει τον αγώνα της Επιτροπής Αγώνα Κατοίκων Νότιας Ρόδου για το περιφερειακό ιατρείο Γενναδίου, και καλεί τους εργαζόμενους της περιοχής να συμμετάσχουν στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας την Τρίτη 15 Οκτώβρη στις 18.00, μπροστά από το ιατρείο του Γενναδίου.

Η Υγεία του λαού είναι δικαίωμα! Να σταματήσει η εγκληματική πολιτική! Δεν ανεχόμαστε άλλο εμείς, τα παιδιά μας και οι οικογένειές μας να στερούμαστε παροχών, περίθαλψης, πρόσληψης και νοσηλείας επειδή οι κυβερνήσεις την έχουν κάνει ένα ακριβοπληρωμένο εμπόρευμα.

Το ζήτημα της Υγείας είναι βασικό για τους εργαζόμενους και το λαό γιατί αφορά τη ίδια τη ζωή του. Σε όλα τα νησιά οι ελλείψεις στις δημόσιας δομές υγείας (νοσοκομεία, κέντρα υγείας, ΕΚΑΒ κλπ) είναι τεράστιες. Το προσφυγικό σε Λέσβο, Σάμο, Κω, Λέρο και Χίο τις αναδεικνύει ακόμη περισσότερο αφού οι ανάγκες για πρόληψη, περίθαλψη και θεραπεία είναι ακόμη μεγαλύτερες λόγω του εγκλωβισμού αυτών των ανθρώπων στα hot spots σε άθλιες συνθήκες.


Διεκδικούμε:

Αποκλειστικά Δημόσια και Δωρεάν Υγεία.

Άμεση και πλήρη στελέχωση όλων των μονάδων υγείας του νησιού (Νοσοκομείο, ΕΚΑΒ όλο το 24ωρο, Κέντρα Υγείας, Περιφερειακά Ιατρεία κλπ) με μαζικές

προσλήψεις μόνιμου προσωπικού και την απαραίτητη υλικοτεχνική υποδοχή.

Μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων.

Επαρκής χρηματοδότηση από το κράτος για να καλύπτονται οι σύγχρονες ανάγκες του λαού.

Να σταματήσει η εγκληματική πολιτική στην Υγεία.

Εκφράζουμε αλληλεγγύη σε πρόσφυγες και μετανάστες. Απαιτούμε άμεσο απεγκλωβισμό τους από τα νησιά και τη χώρα, να κλείσουν τα hotspots, να μη δημιουργηθούν πουθενά άλλα, μεταφορά τους στην ηπειρωτική Ελλάδα σε κέντρα φιλοξενίας με ανθρώπινες συνθήκες, εκεί να γίνονται τα αιτήματα τους και άμεσα να μεταφέρονται με ασφάλεια σε όποια χώρα επιθυμούν, να καταργηθεί να σταματήσει η καταστολή και ο διπλός εγκλωβισμός τους. Δυναμώνουμε την πάλη ενάντια στην πολιτική που γεννά φτώχεια, πολέμους και προσφυγιά.

Παίρνουμε την κατάσταση στα χέρια μας, ενώνουμε τις φωνές μας με τα υπόλοιπα νησιά του Αιγαίου, που την ίδια μέρα γίνονται αντίστοιχες κινητοποιήσεις για τα θέματα υγείας. Η δημόσια δωρεάν Υγεία είναι κοινωνικό αγαθό που το δικαιούμαστε όλοι!».

.

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ
parapona-rodou
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ