2019-10-15 10:00:07
Φωτογραφία για Ξεκίνησαν οι αντιπλημμυρικές εργασίες στη Μεσαιωνική πόλη της Ρόδου
Παρουσία του αντιδημάρχου Πολιτιστικών Μνημείων και Υπηρεσίας Δόμησης Δρα. Στέφανου Ι. Δράκου, ξεκίνησαν σήμερα, Πέμπτη 10 Οκτωβρίου 2019 στις 06:00 το πρωί, οι αντιπλημμυρικές εργασίες στη Μεσαιωνική πόλη της Ρόδου. Όπως είχε προαποφασιστεί – σε κοινή σύσκεψη του αντιδημάρχου Πολιτιστικών Μνημείων και Υπηρεσίας Δόμησης Δρα. Στέφανου Ι. Δράκου και του προέδρου της Δ.Ε.Υ.Α.Ρ. Βασίλη Μανέττα, από σήμερα, Πέμπτη 10 Οκτωβρίου 2019 και για διάστημα περί των δεκαπέντε (15) ημερών, από τις 06:00 έως και τις 09:00 το πρωί, αρμόδιο συνεργείο της Δ.Ε.Υ.Α.Ρ., εκτελεί προληπτικές αποφρακτικές εργασίες στα φρεάτια της Μεσαιωνικής πόλης.

Η νέα δημοτική αρχή του δημάρχου Ρόδου Αντώνη Καμπουράκη, δια των υπευθύνων εκπροσώπων της, λειτούργησε προληπτικά, ώστε να αποφευχθεί κατά το δυνατό η εκδήλωση πλημμυρικών φαινομένων στη Μεσαιωνική πόλη της Ρόδου. Σε αυτό το πλαίσιο, το συνεργείο της Δ.Ε.Υ.Α.Ρ., ξεκίνησε σήμερα τις αποφρακτικές εργασίες σε φρεάτια της Μεσαιωνικής πόλης, ανακαλύπτοντας εντός αυτών από μεγάλες ποσότητες από λίπη έως και … σωλήνες (!) και διαπιστώνοντας κατ’ επέκταση την ορθότερα της απόφασης των πολιτικών προϊσταμένων.


Της δράσης του συνεργείου της Δ.Ε.Υ.Α.Ρ., συμβάλλουν υπηρεσιακοί της Διεύθυνσης Μεσαιωνικής πόλης, που διευκολύνουν την κυκλοφορία των οχημάτων, αλλά και την προσωρινή απομάκρυνση πιθανών αντικειμένων (τραπεζιών, καρεκλών κτλ), που εμποδίζουν την εκτέλεση των εργασιών, ώστε να μη διαταραχθεί η λειτουργία των επιχειρήσεων, καθώς και η διέλευση κατοίκων και επισκεπτών.

Στο πλευρό του συνεργείου της Δ.Ε.Υ.Α.Ρ., βρέθηκε και ο αντιδήμαρχος Πολιτιστικών Μνημείων και Υπηρεσίας Δόμησης Δρ. Στέφανος Ι. Δράκος, ευχαριστώντας θερμά τους εργαζόμενους της επιχείρησης για την άριστη συνεργασία τους και αναγνωρίζοντας τις αντίξοες συνθήκες εργασίας τους. Επίσης, ευχαρίστησε γι’ ακόμη μία φορά, τον πρόεδρο της Δ.Ε.Υ.Α.Ρ. Βασίλη Μανέττα, για την άμεση και καθοριστική του συμβολή, αλλά και τον γενικό διευθυντή της Δ.Ε.Υ.Α.Ρ. Γιώργο Υψηλάντη.

Κατά τη διάρκεια παραμονής του στη Μεσαιωνική πόλη της Ρόδου, ο αντιδήμαρχος Δρ. Στέφανος Ι. Δράκος, έγινε δέκτης της αγάπης και της εκτίμησης των πολιτών, για την έγκαιρη δράση του ιδίου και της νέας δημοτικής αρχής. Καταστηματάρχες της Μεσαιωνικής πόλης, τον συνεχάρησαν για την προληπτική του δράση, αλλά και την οργανωτικότητά του, αφού – όπως είπαν – ποτέ στο παρελθόν δεν υπήρξε έγγραφη ενημέρωση από αντιδήμαρχο, προς όλους τους καταστηματάρχες, για την εκτέλεση εργασιών. Βέβαια, υπήρξε και μία μεμονωμένη περίπτωση ελεύθερου επαγγελματία, που κράτησε αρνητική στάση, μη αναγνωρίζοντας τη θετικότητα του μέτρου.

«Σας ευχαριστούμε ειλικρινά», δήλωσε ο αντιδήμαρχος Πολιτιστικών Μνημείων και Υπηρεσίας Δόμησης Δρ. Στέφανος Ι. Δράκος, ακούγοντας τους πολίτες να εξάρουν το όνομα του ιδίου, αλλά και του δημάρχου της Ρόδου, για την εξαιρετική τους δράση λίγες μόλις ημέρες από την ανάληψη των καθηκόντων τους. Ο ίδιος προσέθεσε, πως η νέα δημοτική αρχή «είναι εδώ για τους πολλούς, για όλους και όχι για τους λίγους».

Οι εργασίες, θα συνεχιστούν έως ότου ολοκληρωθούν οι καθαρισμοί των φρεατίων, για την κατά το δυνατό καλύτερη αντιπλημμυρική θωράκιση της Μεσαιωνικής πόλης.

Ο ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΩΝ ΜΝΗΜΕΙΩΝ

ΚΑΙ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΔΟΜΗΣΗΣ

Δρ. Στέφανος Ι. Δράκος

Δρ. Πολιτικός Μηχανικός Α.Π.Θ.
parapona-rodou
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ