2019-10-15 12:22:48
Φωτογραφία για Έκδοση νέων πινακίδων με… γρηγορόσημο 20 ευρώ!
Σε κάποιες Διευθύνσεις Μεταφορών παρατείνεται σκοπίμως ο χρόνος παράδοσης των νέων πινακίδων μέχρι να επιστρέψει το αίτημα από κάποια «παράγκα».

Το γρηγορόσημο καλά κρατεί στις Διευθύνσεις Μεταφορών σχεδόν όλων των περιοχών και μάλιστα σε μερικές από αυτές οι υπάλληλοι είναι τόσο προκλητικοί που πραγματικά δεν υπάρχουν λόγια για να τους χαρακτηρίσει κανείς. Σύμφωνα με όσα καταγγέλλει στο Newsauto.gr αναγνώστης ο οποίος αναγκάστηκε να αλλάξει πινακίδες κυκλοφορίας στο αυτοκίνητό του αν δεν μετέβαινε σε κάποια «παράγκα» που βρίσκονται πέριξ της Διεύθυνσης Μεταφορών θα έπαιρνε τις νέες πινακίδες το νωρίτερο σε 7 ημέρες!

Ειδικότερα όπως αναφέρει: «Απέκτησε το νέο μου μεταχειρισμένο αυτοκίνητο από την Αθήνα και κατόπιν το μετέφερα στην επαρχία όπου ζω και εργάζομαι. Όπως και σε κάθε άλλο αυτοκίνητο που έχω αποκτήσει το πρώτο πράγμα που κάνω μόλις το μεταφέρω στην πόλη όπου ζω αλλάζω τις πινακίδες κυκλοφορίας ώστε να φαίνεται ότι το αυτοκίνητο είναι μόνιμου κατοίκου και όχι τουρίστα ή περαστικού
. Όταν επισκέφθηκα την Διεύθυνση Μεταφορών της Περιφέρειας όπου ανήκω ο υπάλληλος πραγματικά με εξυπηρέτησε με μισή καρδιά και στο τέλος μου είπε ότι θα πρέπει να περιμένω 6-7 ημέρες για να παραλάβω τις νέες πινακίδες κυκλοφορίας του αυτοκινήτου μου. Όπως είναι εύκολο να αντιληφθεί κανείς η… καθυστέρηση παραλαβής των νέων πινακίδων κυκλοφορίας με οδήγησε στο πλησιέστερο κατάστημα που ασχολείται με μεταβιβάσεις αυτοκινήτων, ανανεώσεις διπλωμάτων, κ.ά. όπου η υπάλληλος με επιπλέον 20 ευρώ που είπε να περάσω να παραλάβω τις νέες πινακίδες κυκλοφορίας μου σε 2 ώρες!

Μάλιστα επειδή οι προηγούμενες πινακίδες κυκλοφορίας δεν είχαν κλαπεί για να πληρώσω χαμηλότερα παράβολα με παρότρυναν να δηλώσω κλοπή ώστε να πληρώσω πολύ λίγα χρήματα. Έτσι και έγινε και τελικά το κόστος αντικατάστασης των πινακίδων κυκλοφορίας αυθημερόν μου κόστισε 50 ευρώ εκ των οποίων τα 30 ευρώ αφορούσαν σε παράβολα. Τώρα ποιοι μοιράστηκαν τα 20 ευρώ δεν γνωρίζω αλλά σίγουρα το κράτος δεν έλαβε ούτε ένα ευρώ από την διαδικασία απόκτησης νέων πινακίδων!

Με λίγα λόγια οι δημόσιοι υπάλληλοι εξακολουθούν να λειτουργούν στις υπηρεσίες τους δημιουργώντας «παραμάγαζα» τα οποία έναντι αμοιβής ή γρηγορόσημου διεκπεραιώνουν άμεσα τις όποιες υποθέσεις των πολιτών.

Ελλάς το μεγαλείο σου…»

Τι χρειάζεται για να αλλάξετε πινακίδες – Το κόστος

Αν για κάποιο λόγο έχετε χάσει τις πινακίδες κυκλοφορίας του οχήματός σας ή σας τις έχουν κλέψει ή έχουν φθαρεί ή καταστραφεί, τότε θα πρέπει να πάτε στην πλησιέστερη του τόπου κατοικίας σας Διεύθυνση Μεταφορών της Περιφέρειας ή ΚΕΠ για να εκδώσετε καινούργιες, καταθέτοντας τα απαραίτητα δικαιολογητικά.

Τα δικαιολογητικά και παράβολα για την αντικατάσταση πινακίδων κυκλοφορίας οχήματος:

Άδεια κυκλοφορίας.

Παράβολο από τη Δ.Ο.Υ. ή e-παράβολο, των 30€ σε περίπτωση πρώτης αντικατάστασης (κωδικός γρήγορης αναζήτησης 2992) και 60€ για δεύτερης ή τρίτης (κωδικός γρήγορης αναζήτησης 2993).

Βεβαίωση Αστυνομικού Τμήματος για τις περιπτώσεις της απώλειας ή κλοπής των πινακίδων κυκλοφορίας σας.

Αν έχει χαθεί μία από τις δύο πινακίδες κυκλοφορίας, τότε θα πρέπει να κατατεθεί και αυτή που δεν έχει χαθεί.

Επιστροφή φθαρμένων ή κατεστραμμένων πινακίδων κυκλοφορίας.

Αστυνομική Ταυτότητα ή Διαβατήριο του αιτούντα.

Αίτηση Αντικατάστασης Πινακίδων Οχήματος.

Επιπλέον για εταιρείες: Καταστατικό και Δ.Σ εφόσον πρόκειται για Ο.Ε., Ε.Ε., Ε.Π.Ε. και Α.Ε. και ειδικά αν πρόκειται για ΦΙΧ, ΛΙΧ, Τρικ. ΦΙΧ, ή ΕΔΧ , απαιτείται και το βιβλιάριο μεταβολών κατοχής και κυριότητας.>> Κατεβάστε εδώ τα δικαιολογητικά

Πόσο διαρκεί η διαδικασία:

Αν η κατάθεση των δικαιολογητικών γίνει στην Περιφέρεια, η διαδικασία διαρκεί μία ημέρα.

Αν η κατάθεση των δικαιολογητικών γίνει στα ΚΕΠ, η διαδικασία καθυστερεί λίγο περισσότερο.

Εξουσιοδότηση προς τρίτους:

Αν η κατάθεση των δικαιολογητικών δεν γίνει αυτοπροσώπως από τον ενδιαφερόμενο, τότε όλα τα δικαιολογητικά θα πρέπει να είναι θεωρημένα για το γνήσιο της υπογραφής από το πλησιέστερο αστυνομικό τμήμα ή τα ΚΕΠ. Επιπλέον, θα χρειαστεί και εξουσιοδότηση επίσης θεωρημένη για το γνήσιο της υπογραφής μαζί με επικυρωμένο φωτοαντίγραφο της αστυνομικής ταυτότητας ή του διαβατηρίου του εξουσιοδοτημένου προσώπου.

Παρατηρήσεις:

Δεν γίνεται έκδοση πινακίδων με τον ίδιο αριθμό κυκλοφορίας. Μετά την απώλεια θα εφοδιαστείτε με νέα νούμερα.

Στην άδεια κυκλοφορίας, αναγράφεται και ο παλιός αριθμός κυκλοφορίας αλλά και ο καινούργιος.

Θυμηθείτε να ενημερώσετε την ασφαλιστική σας εταιρεία για την αλλαγή στον αριθμό κυκλοφορίας, ώστε να σας ενημερώσουν το ασφαλιστήριο συμβόλαιο.

Στην άδεια κυκλοφορίας, στο πεδίο Παρατηρήσεις θα αναγράφεται: «Αντικατάσταση
anatakti
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ