2019-10-15 13:19:05
Φωτογραφία για Γαλλία: «Σκόπια και Τίρανα να περιμένουν κι άλλο πριν την ένταξη στην ΕΕ»
«Αναποτελεσματική» και «απογοητευτική» κρίνουν τη διαδικασία χώρες, μεταξύ αυτών και η Γαλλία

Χώρες, μεταξύ των οποίων η Γαλλία, εμποδίζουν την έναρξη ενταξιακών διαπραγματεύσεων της ΕΕ με την Αλβανία και τη Βόρεια Μακεδονία και ζητούν μια μεταρρύθμιση της διαδικασίας, η οποία κρίνεται «αναποτελεσματική» και «απογοητευτική», δήλωσε σήμερα η γαλλίδα υφυπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων Αμελί ντε Μονσαλέν.

«Δεν είμαστε σε θέση βέτο», δήλωσε η Αμελί ντε Μονσαλέν κατά την άφιξη της στο Λουξεμβούργο για μια συνεδρίαση με τους ομολόγους της της ΕΕ.

«Δεν υπάρχει αντίθεση της Γαλλίας στην αρχή της ευρωπαϊκής προοπτικής των χωρών των Βαλκανίων, όμως οφείλουμε να κάνουμε τα πράγματα με αξιόπιστο τρόπο», εξήγησε.

Η έναρξη ενταξιακών διαπραγματεύσεων απαιτεί ομοφωνία των κρατών μελών και η άρνηση να διαχωρισθούν οι υποψηφιότητες της Βόρειας Μακεδονίας και της Αλβανίας μπλοκάρει και τις δύο χώρες, επειδή κράτη μέλη, όπως η Γαλλία, θεωρούν πως η Αλβανία δεν εκπληρώνει τις προϋποθέσεις για ένταξη.


«Οφείλουμε να εξασφαλίσουμε πως οι μεταρρυθίσεις που ζητούνται ως προϋπόθεση για την έναρξη ενταξιακών διαπραγματεύσεων ψηφίσθηκαν και τέθηκαν σε εφαρμογή», επέμεινε η ντε Μονσαλέν.

Η Γαλλία θεωρεί εξάλλου πως «η διαδικασία διαπραγμάτευσης με το ατελείωτο σίριαλ των κεφαλαίων είναι απογοητευτική, δεν απαντά στις προσδοκίες των πολιτών και, γι' αυτούς τους λόγους, πρέπει να αναθεωρηθεί», υπογράμμισε.

Στη γαλλική κυβέρνηση δεν αρέσει το γεγονός ότι καταγγέλλεται ως η μόνη χώρα που εμποδίζει την έναρξη διαπραγματεύσεων με τη Βόρεια Μακεδονία και την Αλβανία και θέτει σε κίνδυνο τη σταθερότητα στα Βαλκάνια, προειδοποίησαν οι εκπρόσωποί της.

Το Παρίσι διατήρησε την αντίθεσή του παρά την έκκληση που απηύθυναν στις 3 Οκτωβρίου με επιστολή τους οι ηγέτες των τριών κύριων ευρωπαϊκών θεσμών (Κοινοβούλιο, Συμβούλιο και Επιτροπή) υπέρ της έναρξης διαπραγματεύσεων με τα Σκόπια και τα Τίρανα.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Αλλαγή σκυτάλης.......
ΕΠΟΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Αλλαγή σκυτάλης.......
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ