2019-10-15 18:23:32
Φωτογραφία για ΣΠΑΤΑ, ΑΡΤΕΜΙΣ: ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΛΛΕΙΨΕΙΣ ΤΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΣΕ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ
Αγαπητοί γονείς \κηδεμόνες

Για ακόμα μία χρονιά τα σχολεία άνοιξαν με τεράστιες ελλείψεις. Έτσι είχαμε πάλι κενά στους εκπαιδευτικούς στα σχολεία, το ωρολόγιο πρόγραμμα δεν ήταν ολοκληρωμένο, δεν

λειτούργησε το ολοήμερο, δεν είχαν τοποθετηθεί οι εκπαιδευτικοί της Ειδικής Αγωγής για παράλληλη στήριξη, δεν ξεκίνησαν όλα τα τμήματα ένταξης. Και όλα αυτά ενώ η νέα ηγεσία του Υπουργείου, συνεχίζοντας με επιτυχία στα μονοπάτια της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, δήλωνε "υπερήφανη" κατά το άνοιγμα των σχολείων κάνοντας λόγο για «κανονικότητα» και για σχολεία που λειτουργούν ήδη από την πρώτη μέρα.

Ένα μήνα μετά την έναρξη και η «κανονικότητα» διατηρεί ακόμα κλειστά ολοήμερα, διάσπαρτα κενά παντού και το πρόγραμμα των περισσότερων σχολείων στον αέρα!

Ποια είναι σήμερα η πραγματικότητα στα σχολεία: Τεράστιες είναι οι ελλείψεις στις ξένες γλώσσες σε όλη την Πρωτοβάθμια εκπαίδευση και στη βασική γλώσσα, τα Αγγλικά καθώς και πολλά παιδιά κινδυνεύουν να χάσουν τη δεύτερη ξένη γλώσσα που έχουν ξεκινήσει από την προηγούμενη χρονιά, Τεράστιες είναι οι ελλείψεις σε ειδικότητες στο βασικό ωρολόγιο πρόγραμμα όπως Γυμναστικής, Εικαστικών, Μουσικής, Πληροφορικής Αποτέλεσμα όλων των παραπάνω ελλείψεων είναι πολλά τμήματα ολοήμερου να είναι κλειστά ή να καλύπτονται τα μισά παιδιά των σχολείων κυρίως χάρη στην αυτοθυσία κάποιων εκπαιδευτικών Η πρωινή ζώνη είναι ζητούμενο Στην παράλληλη στήριξη ένας εκπαιδευτικός αντιστοιχεί σε 1 -3 μαθητές και το Υπουργείο πανηγυρίζει αφού στην προηγούμενη χρονιά ένας εκπαιδευτικός αναλογούσε σε 2 – 5 μαθητές!!!! Στη Δευτεροβάθμια η κατάσταση είναι ακόμα χειρότερη!!!!! Ένα μήνα μετά την έναρξη και σε μεγάλο αριθμό σχολείων τα παιδιά δεν έχουν ξεκινήσει Μαθηματικά, Φυσική, Χημεία, Βιολογία, Κοινωνιολογία και μια σειρά ακόμα μαθήματα
. Φυσικά η εικόνα δεν είναι πραγματική αφού με τις αναθέσεις καλύπτονται πολλά περισσότερα κενά. Έτσι συνεχίζουν τα παιδιά να διδάσκονται Βιολογία και Χημεία από το Φυσικό, Ιστορία από τον εκπαιδευτικό των Γαλλικών……. Και οι εκπαιδευτικού να μοιράζονται ανάμεσα σε σχολεία που είναι ανέφικτο να καλύψουν μέσα στην ίδια ημέρα.

Σχολεία όπου υπάρχουν 20 – 25 παιδιά με γνωματεύσεις για μαθησιακές δυσκολίες και δεν υπάρχουν τμήματα ένταξης.

Όσο για τα Νηπιαγωγεία, η υποβαθμισμένη κτηριακή υποδομή τείνει να γίνει κανόνας. Σα παιδιά στοιβάζονται σε κάθε μορφής αίθουσα, ακόμα υπάρχουν μεγάλες ελλείψεις, ενώ στην πράξη καταργείται ο αριθμός των 22 παιδιών ανά τμήμα με την ανοχή του Υπουργείου!!!!

Δεν υπάρχει καμία μέριμνα για την κάλυψη των αναγκών σε βοηθητικό προσωπικό. Υπεράριθμα σχολεία με ένα εργαζόμενο στην καθαριότητα με συμβάσεις έργου, καμία πρόβλεψη για την σίτιση σε ολοήμερα και νηπιαγωγεία. Και σε όλα αυτά καλούνται οι γονείς να πληρώσουν για ακόμα μια φορά.

Αυτή είναι η κανονικότητά που μας καλούν να αποδεχθούμε!!!!!

Δεν συμβιβαζόμαστε με την ακριβοπληρωμένη μόρφωση που και αυτή δίνεται κουτσουρεμένη, με την κατάσταση στην οποία έχουν φέρει τις οικογένειες μας με τους φόρους, τα χαράτσια, τις μειώσεις σε μισθούς και συντάξεις, τις αυξήσεις στα βασικά αγαθά, την ανεργία να σπάει κόκαλα, την απληρωσιά σε δεδουλευμένα κ.ά.

Δεν συμβιβαζόμαστε με το σχολείο «που μας κοιτά στην τσέπη», άλλα θέλουμε το σχολείο που θα τα μορφώνει ολόπλευρα, χωρίς διακρίσεις. Στο σχολείο που θα θέτει τις βάσεις για τη ολόπλευρή και υψηλού επιπέδου μόρφωση τους, που θα δίνει ώθηση στην πρωτοβουλία, στην εφευρετικότητα και θα προωθεί την κρητική σκέψη.

Απαιτούμε εδώ και τώρα να καλυφθούν όλα τα κενά!

Μόνιμες προσλήψεις των πάνω από 33.000 αναπληρωτών εκπαιδευτικών, που δουλεύουν ως και 18 χρόνια ως αναπληρωτές, για να καλυφθούν οι άμεσες ανάγκες των σχολείων! Άμεση πρόσληψη όλου του βοηθητικού προσωπικού για την σωστή λειτουργία όλων των σχολείων (καθαρίστριες – τραπεζοκόμοι – φύλακες) Να σταματήσουν τα σχολεία να λειτουργούν με εργαζόμενους με προσωρινές σχέσεις εργασίες

Αθήνα, 14 Οκτωβρίου 2019
anatakti
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ