2019-10-15 19:22:51
Φωτογραφία για Κι άλλο επεισόδιο βίας στα νοσοκομεία! Τι καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι στο Νοσοκομείο Πύργου
Μαρία Γλένη 

Άλλο ένα επεισόδιο βίας καταγράφεται στο ΕΣΥ. Συγκεκριμένα σύμφωνα με την ΠΟΕΔΗΝ, καταγράφηκε επεισόδιο βιαιοπραγίας σε βάρος νοσηλεύτριας στο Νοσοκομείο του Πύργου.

Όπως επισημαίνει η ΠΟΕΔΗΝ, το απόγευμα του Σαββάτου στην παθολογική κλινική του Νοσοκομείου Πύργου όπου υπηρετούν ελάχιστοι γιατροί και νοσηλευτές, ένας συνοδός ζήτησε εξιτήριο για νοσηλευόμενη.

Οι δύο γιατροί παθολόγοι που υπήρχαν στο Νοσοκομείο ήταν απασχολημένοι με έκτακτα περιστατικά στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών. Οι δύο νοσηλεύτριες που ήταν στην παθολογική κλινική βάρδια για 50 ασθενείς ειδοποίησαν τον γιατρό για τη πρόθεση του συνοδού να υπογράψει για να πάρει εξιτήριο η ασθενής. Ζήτησαν παράλληλα από τον συνοδό να περιμένει να τελειώσει ο γιατρός από τα ΤΕΠ προκειμένου να ετοιμασθεί το εξιτήριο.

Ωστόσο όπως αναφέρει η ΠΟΕΔΗΝ, ο συνοδός ανυπόμονος επιτέθηκε στη νοσηλεύτρια και βιαιοπράγησε. Μάλιστα οι εργαζόμενοι αναφέρουν ότι: «Εάν δεν επενέβαιναν συνάδελφοι και συνοδοί που άκουσαν τις φωνές της συναδέλφου θα την είχε σκοτώσει. Ήρθε το προσωπικό ασφαλείας η αστυνομία αλλά ο συνοδός δράσης εξαφανίστηκε».


Μέτρα από το υπουργείο Υγείας

Το φαινόμενο της βίας στα νοσοκομεία σε βάρος τόσο γιατρών όσο και νοσηλευτών, έχει προβληματίσει έντονα και την ηγεσία του υπουργείου Υγείας.

Ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας έχει διαβεβαιώσει τους εργαζόμενους στο ΕΣΥ ότι άμεσα θα αυστηροποιήσει το νόμο για τη βία στα νοσοκομεία. Διαβάστε ΕΔΩ τι ετοιμάζει: «Στο επόμενο νομοσχέδιο του υπουργείου Υγείας η νέα ρύθμιση για τη βία στα νοσοκομεία!»

Πάντως η ΠΟΕΔΗΝ ζητά να καταπολεμηθεί άμεσα το φαινόμενο στα νοσοκομεία με την πρόσληψη γιατρών και νοσηλευτών στο ΕΣΥ ώστε να μπορούν να εξυπηρετούνται καλύτερα οι ασθενείς.
medispin
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ