2019-10-15 20:06:49
Φωτογραφία για Ο γιος του Μπάιντεν απαντά στον Τραμπ: «Γελοίες θεωρίες συνωμοσίας» όσα μας κατηγορεί
«Δεν θα είχα τοποθετηθεί στο Δ.Σ μιας ξένης εταιρείας εάν δεν ήμουν ο γιος του πρώην

αντιπροέδρου των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν», παραδέχεται ο γιος του υποψηφίου για το χρίσμα των Δημοκρατικών, λίγες ώρες πριν το ντιμπέιτ των Δημοκρατικών.

Ο Χάντερ Μπάιντεν απέρριψε ωστόσο τους ισχυρισμούς του Αμερικανού προέδρου, Ντόναλντ Τραμπ, ότι αυτός και ο πατέρας του έχουν διαπράξει κάποιο αδίκημα. Κατηγόρησε τους αντιπάλους του πατέρα του, συμπεριλαμβανομένου του Αμερικανού δισεκατομμυριούχου, για τη διάδοση «γελοίων θεωριών συνωμοσίας» σχετικά με τη δουλειά του.

Η μετάδοση της συνέντευξης του 49χρονου Χάντερ έρχεται λίγες μόνο ώρες πριν από το ντιμπέιτ των Δημοκρατικών στο Οχάιο για την μάχη της προεδρίας, με τον πατέρα του να διασταυρώνει τα ξίφη του με τη γερουσιαστή Ελίζαμπεθ Γουόρεν από τη Μασαχουσέτη, η οποία πρόσφατα τον ξεπέρασε σε αρκετές δημοσκοπήσεις.

Η έρευνα για τον Μπάιντεν και την οικογένειά του τον περασμένο μήνα έχει επισκιάσει την καμπάνια του πρώην αντιπροέδρου των ΗΠΑ.


Ο ίδιος, πάντως, υπερασπίζεται την ακεραιότητα του γιου του και αρνείται κατηγορηματικά ότι υπήρχε σύγκρουση συμφερόντων.

«Κανείς στην οικογένειά μου δεν θα έχει γραφείο στο Λευκό Οίκο, ούτε θα καθίσει στις συναντήσεις μου σαν να είναι μέλος του υπουργικού συμβουλίου» ανέφερε, αφήνοντας αιχμές για το ρόλο των μελών της οικογένειας του Τραμπ στην άσκηση εξουσίας.

Δημοκρατικοί αξιωματούχοι προειδοποιούν ωστόσο, ότι το θέμα προκαλεί ζημιά στην εικόνα του πρώην αντιπροέδρου των ΗΠΑ.

Μέχρι στιγμής, πάντως, δεν υπάρχουν αποδείξεις για τους ισχυρισμούς του Αμερικανού προέδρου ότι ο Μπάιντεν, ενώ βρισκόταν στην εξουσία, παρενέβη για να βοηθήσει τον γιο του, αλλά αυτό δεν εμπόδισε τον ίδιο και άλλους Ρεπουμπλικάνους να εγείρουν ζήτημα ενδεχόμενης σύγκρουσης συμφερόντων.

Τον περασμένο μήνα ο Τραμπ αναφέρθηκε στο έργο του Χάντερ Μπάιντεν στην Ουκρανία και την Κίνα, για να ξεκινήσει μια σειρά επιθέσεων εναντίον του πρώην αντιπροέδρου και κορυφαίου υποψήφιου Δημοκρατικού για την προεδρία των ΗΠΑ.

Ο Χάντερ, ο οποίος παραιτήθηκε πρόσφατα από το διοικητικό συμβούλιο κινεζικής εταιρείας επενδύσεων, δήλωσε ότι η θέση του αυτή του αποσπούσε την προσοχή «επειδή πρέπει να καθίσω εδώ και να απαντήσω σε αυτές τις ερωτήσεις. Αυτός είναι ο λόγος που έχω δεσμευτεί ότι δεν θα υπηρετήσω σε κανένα διοικητικό συμβούλιο, ούτε θα δουλέψω σε ξένες εταιρείες όταν ο πατέρας μου γίνει πρόεδρος. Αυτός είναι ο κανόνας που θα ακολουθήσω», τόνισε.
anatakti
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ