2019-10-16 08:47:40
Φωτογραφία για Η Λάρισα προάγγελος ενότητας του ''χακί'' συνδικαλισμού. Επιστολή μέλους της ΠΟΕΣ σε Πρόεδρο Πρωτοβάθμιας Ένωσης της ΠΟΜΕΝΣ
Κύριε πρόεδρε της ΕΣΠΕΛ, αγαπητοί συνάδερφοι,

Θεωρώντας ειλικρινή την ανοιχτή πρόσκληση της ΕΣΠΕΛ, ανταποκρίνομαι στο κάλεσμα του Προέδρου και του ΔΣ της, για συζήτηση πάνω σε ένα τόσο σοβαρό θέμα. Επειδή ανειλλημένες υποχρεώσεις δεν μου επιτρέπουν να βρίσκομαι μαζί σας, θα ήθελα μέσα σε λίγες γραμμές, να ενώσω τη φωνή μου, με όλες και όλους εκείνους, που εκφράζουν την αγωνία τους, για την σταδιοδρομική εξέλιξη των αποφοίτων ΑΣΣΥ και των Υπαξιωματικών εν γένει.

Τα προβλήματα πολλά. Υποβαθμισμένο επίπεδο σπουδών στις ΑΣΣΥ, αναχρονιστικό νομοθετικό πλαίσιο και  πολυνομία στα σταδιοδρομικά θέματα, διαφορετική αντιμετώπιση στην εξέλιξη στελεχών ίδιας προέλευσης (ΑΣΣΥ, ΕΜΘ, ΕΠ.ΟΠ), πρόσφατες διατάξεις Νόμων που άλλες προκαλούν στρεβλώσεις στην ιεραρχία κι άλλες που ενω είναι ευεργετικές δεν εφαρμόζονται, είναι ενδεικτικά μερικά από τα θέματα που ζητούν επιτακτικά λύση. Σε όλα αυτά, προστέθηκε και η γενικευμένη συζήτηση που ξεκίνησε πρόσφατα, περί επικείμενης ίδρυσης, Σώματος Υπαξιωματικών, που αν τελικά δημιουργηθεί, θα επιτείνει περεταίρω τα προβλήματα στις τάξεις των στελεχών αυτής της κατηγορίας.


Στην επίλυση αυτών των θεμάτων απαιτούνται ενέργειες εκ μέρους όλων μας, και για να υπάρξουν αποτελέσματα, η ενότητα, η συνεργασία και η ειλικρίνεια, αποτελούν μονόδρομο. Αγωγές, δικαστικές διαμάχες και προσωπικές ματαιοδοξίες έχουν πλέον κουράσει. Τα προβλήματα των συναδέλφων, μας ξεπερνούν. 

Στο παρελθόν έχουμε βρεθεί απέναντι. Ήρθε πλέον η ώρα να βρεθούμε δίπλα!!!

Με συναδερφικούς χαιρετισμούς 

Πλωτάρχης (Ε) Ε. Παπαχαρτοφύλης ΠΝ

Πρόεδρος ΕΣΠΕΕ Βορείου Τομέα Αθηνών

Μέλος του ΓΣ της ΠΟΕΣ
kranosgr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ