2019-10-16 11:16:53
Φωτογραφία για Με «αιχμές» από απελθόντα πραγματοποιήθηκε η τελετή παράδοσης – παραλαβής Αρχηγίας ΛΣ
Λεωνίδας Σ. Μπλαβέρης

Από την πλευρά του ο νυν Υπουργός Ναυτιλίας Γ. Πλακιωτάκης, στο σύντομο χαιρετισμό του, αφού ευχαρίστησε τον πρώην Αρχηγό για την προσφορά του προς το Σώμα και την κοινωνία, επεσήμανε ότι θα προσβλέπει πάντα στη βοήθειά του όποτε χρειαστεί

Με έκφραση της σαφούς δυσαρέσκειάς του για τον τρόπο που πληροφορήθηκε την αντικατάστασή του «από τα ΜΜΕ και κυριολεκτικά νύκτα», όπως χαρακτηριστικώς τόνισε, κάνοντας λόγο για «εξωθεσμικούς κύκλους» που παρενέβησαν για την απόφαση αυτή, αλλά και ευχαριστίες προς τον πρώην πρωθυπουργό Αλ. Τσίπρα και τον Υπουργό Ναυτιλίας Θ. Δρίτσα οι οποίοι τον επέλεξαν το 2016, ο πρώην πλέον Αρχηγός Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής (ΛΣ-ΕΛΑΚΤ) Ναύαρχος ΛΣ Σταμάτιος Ράπτης παρέδωσε σήμερα τα καθήκοντά του στο νέο Αρχηγό Αντιναύαρχο ΛΣ Θεόδωρο Κλιάρη, μέχρι τώρα Α’ Υπαρχηγό, παρουσία του νυν Υπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Ιωάννη Πλακιωτάκη.


«Το γεγονός βέβαια, ότι η απόφαση της αποστρατείας μου, εσπευσμένα και κυριολεκτικά «νύχτα», μου γνωστοποιήθηκε από τα ΜΜΕ, δεν συνάδει με τις παραδόσεις του Λιμενικού Σώματος και θεωρώ ότι αποτελεί ένδειξη έλλειψης σεβασμού στο θεσμό του Αρχηγού και στο προσωπικό του Σώματος. Πολλώ δε μάλλον, αφού αυτό συνέβη αμέσως μετά την επιστροφή μου, από σημαντικότατο υπηρεσιακό ταξίδι στο εξωτερικό, σχετικά με το προσφυγικό ζήτημα.

Παρ’ όλα αυτά, θέλω να ελπίζω ότι ο άκομψος αυτός τρόπος, δεν οφείλεται αποκλειστικά στην Πολιτική Ηγεσία του Υπουργείου, αλλά και σε εξωθεσμικούς κύκλους και συμφέροντα, εκτός του Υπουργείου Ναυτιλίας και του Λιμενικού Σώματος, που άδικα με πολέμησαν» τόνισε χαρακτηριστικώς ο πρώην Αρχηγός, ο οποίος φρόντισε αμέσως μετά να αναφερθεί εν είδει «απολογισμού πεπραγμένων» στο πλούσιο – είναι αλήθεια – έργο του στη διάρκεια της αρχηγίας του που διήρκεσε 3 χρόνια και 8 μήνες.

Από την πλευρά του ο νέος Αρχηγός Αντιναύαρχος ΛΣ Θ. Κλιάρης, αφού ευχαρίστησε και αυτός τον πρωθυπουργό Κ. Μητσοτάκη και τον Υπουργό Γ. Πλακιωτάκη για την εμπιστοσύνη και την επιλογή του, απευθυνόμενος προς το προσωπικό του Σώματος, έδωσε το δικό του «στίγμα» διοικήσεως: «Σας διαβεβαιώ ότι θα σκύψω στα προβλήματά σας με τον ίδιο ζήλο και την ίδια σοβαρότητα που θα επιδείξω και στους άλλους τομείς ευθύνης μου. Η πόρτα μου θα είναι ανοιχτή σε οποιονδήποτε συνάδελφο από οποιοδήποτε υπηρεσιακό επίπεδο και για οποιοδήποτε ζήτημα. Αλλά, δεν θα επιτρέψω ενέργειες επίλυσης θεμάτων με εξωθεσμικές παρεμβάσεις και συμπεριφορά που δεν συνάδει με την ιδιότητα του στελέχους του Λιμενικού Σώματος-Ελληνικής Ακτοφυλακής. Καθιστώ εξαρχής σαφές ότι η παραβατικότητα είναι έξω από κάθε πλαίσιο συζήτησης, ανοχής και δράσης».

Από την πλευρά του ο νυν Υπουργός Ναυτιλίας Γ. Πλακιωτάκης, στο σύντομο χαιρετισμό του, αφού ευχαρίστησε τον πρώην Αρχηγό για την προσφορά του προς το Σώμα και την κοινωνία επισήμανε ότι θα προσβλέπει πάντα στη βοήθειά του όποτε χρειαστεί, ενώ δεν παρέλειψε να σημειώσει τον ρόλο που διαδραματίζει το ΛΣ-ΕΛΑΚΤ στην ελληνική κοινωνία και καλείται να επαυξήσει και στο μέλλον, κάτι που αποτελεί πλέον την αποστολή του νέου Αρχηγού.

Στην τελετή παρέστησαν ο Γενικός Γραμματέας Λιμένων, Λιμενικής Πολιτικής και Ναυτιλιακών Επενδύσεων Ευάγγελος Κυριαζόπουλος, η Γενική Γραμματέας Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής Χριστιάνα Καλογήρου, ο Β’ Υπαρχηγός ΛΣ-ΕΛΑΚΤ Αντιναύαρχος ΛΣ Ιωάννης Αργυρίου, ανώτατοι και ανώτεροι αξιωματικοί του Σώματος, Βουλευτές, επίτιμοι Αρχηγοί και Υπαρχηγοί του ΛΣ, ο Αρχηγός Στόλου Αντιναύαρχος Στυλιανός Πετράκης ΠΝ, ως εκπρόσωπος του Αρχηγού ΓΕΝ, ο οποίος απουσίαζε στο εξωτερικό, ο Αντιστράτηγος Βασίλειος Παπαδόπουλος Διοικητής της ΑΣΔΥΣ, ως εκπρόσωπος Αρχηγού ΓΕΣ, ο Υποπτέραρχος (Ι) Ιωάννης Γκοντικούλης ως εκπρόσωπος Αρχηγού ΓΕΑ, ο Υποστράτηγος Πέτρος Δεμέστιχας Διοικητής της ΔΔΕΕ ως εκπρόσωπος του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ, ο Αρχηγός της ΕΛΑΣ Αντιστράτηγος Μιχαήλ Καραμαλάκης, ο Υποστράτηγος ΠΣ Αναστάσιος Σωτήρχος, ως εκπρόσωπος του Αρχηγού Πυροσβεστικού Σώματος, Δήμαρχοι και εκπρόσωποι της Τοπικής Αυτοδιοικήσεως καθώς και αντιπροσωπείες των Εφοπλιστικών Ενώσεων και των Ναυτεργατικών Σωματείων.

(ΠΗΓΗ: lawandorder.gr - Λεωνίδας Σ. Μπλαβέρης)
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ