2019-10-17 11:00:40
Φωτογραφία για Ρόδος: παραμορφώθηκε το πρόσωπο παιδιού από επίθεση ροτβάιλερ!
Χρηματική αποζημίωση ύψους 15.000 ευρώ επεδίκασε το Μονομελές Πρωτοδικείο Ρόδου, στους γονείς ενός ανήλικου παιδιού το οποίο τραυματίστηκε σοβαρά μετά από επίθεση σκύλου.

Οι γονείς άσκησαν τον Ιούνιο του 2019 αγωγή κατά ενός κατοίκου της Ρόδου, ιδιοκτήτη του σκύλου, στην οποία εξέθεσαν ότι το απόγευμα της 10ης Ιουνίου 2013, η μητέρα και ο ανήλικος υιός της, ηλικίας τότε 4 ετών, βρίσκονταν έξω από πολυκατοικία επί της οδού Αγ. Γεωργίου, στην πόλη της Ρόδου, όπου και ήταν σταθμευμένο το όχημά της.

Ενώ επιχειρούσε να επιβιβάσει το παιδί στο όχημα, ο σκύλος ράτσας “ροτβάιλερ”, ιδιοκτησίας του εναγομένου, ο οποίος ευρίσκετο στην αυλή της παρακείμενης με την πολυκατοικία ισόγειας μονοκατοικίας του, δίχως να είναι περιορισμένος με αλυσίδα και δίχως να του έχει τοποθετηθεί από τον ιδιοκτήτη του φίμωτρο, ώστε να προστατεύονται οι τρίτοι με τους οποίους μπορεί να ερχόταν σε επαφή, βγήκε από την ανοιχτή πόρτα της αυλής και επιτέθηκε αιφνιδίως στον ανήλικο.


Ειδικότερα όρμισε με δύναμη πάνω του, παρασύροντάς τον από το χέρι της μητέρας του, τον έριξε στο έδαφος και άρχισε να τον δαγκώνει στο πρόσωπο. Η μητέρα βλέποντας το παιδί στο έδαφος να σφαδάζει με το μεγαλόσωμο σκυλί επάνω του άρχισε να ουρλιάζει και να καλεί για βοήθεια προσπαθώντας συγχρόνως, τραβώντας το περιλαίμιο του σκύλου, να αποτρέψει το ζώο από το να καταφέρει και άλλα πλήγματα στο πρόσωπό του.

Ακούγοντας τα ουρλιαχτά της μητέρας, ο πατέρας βγήκε στην βεράντα του διαμερίσματος όπου και είδε το ζώο πάνω από το παιδί και την μητέρα να παλεύει να μετριάσει τα αποτελέσματα της επίθεσης, παλεύοντας να το συγκρατήσει μακριά από το πρόσωπο και το λαιμό του.

Ο πατέρας, έσπευσε σε βοήθεια της μητέρας και του ανήλικου και κατάφερε να απομακρύνει το σκυλί, τραβώντας το με δύναμη από τον λαιμό και σέρνοντάς το στην αυλή του.

Επιβίβασε το παιδί στο όχημά του και το μετέφερε στο Γενικό Νοσοκομείο Ρόδου προκειμένου να του παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες και να διαπιστωθεί η κατάσταση της υγείας του διότι η μητέρα ευρισκόταν υπό κατάσταση καταπληξίας – ψυχολογικού σοκ.

Εκεί διαπιστώθηκε ότι το παιδί έφερε πολλαπλές γραμμοειδείς εκδορές καθόλη την δεξιά πλευρά του προσώπου του καθώς και θλαστικό τραύμα της δεξιάς γωνίας του κάτω χείλους.

Το δικαστήριο έκρινε ότι πέραν των σωματικών βλαβών και κακώσεων ο ανήλικος υπέστη έντονο σοκ, με αποτέλεσμα να έχει αναπτύξει πλέον μία φοβική συμπεριφορά, καθώς και συμπεριφορά αποφυγής των μεγαλόσωμων σκυλιών και ιδιαίτερα των σκυλιών της συγκεκριμένης ράτσας.

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Δημοκρατική» το παιδί ακόμη δεν μπορεί να συμβιβαστεί με τις ουλές στο πρόσωπό του. Το δικαστήριο επεδίκασε ως αποζημίωση το ποσό των 15.000 ευρώ.
newsit.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ