2019-10-17 14:35:16
Φωτογραφία για Εφημερίδα ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ Λάρισας: Στα «χαρακώματα» για το Σώμα Υπαξιωματικών
Στη Γιάννουλη και με πρωτοβουλία της Ένωσης Στρατιωτικών Περιφερειακής Ενότητας Λάρισας (ΕΣΠΕΛ), διοργανώνεται αύριο (σήμερα) Πέμπτη η πρώτη πανελλαδική συνάντηση εν ενεργεία και εν αποστρατεία στρατιωτικών όπου, στο πλαίσιο ενημερωτικής ημερίδας, θα συζητηθεί το θέμα της δημιουργίας Σώματος Υπαξιωματικών.

Η απόφαση του υφυπουργού Εθνικής Άμυνας Αλκιβιάδη Στεφανή να ζητήσει από τα Γενικά Επιτελεία να καταθέσουν προτάσεις σχετικά με τη σύσταση Σώματος Υπαξιωματικών, έχει προκαλέσει αναστάτωση στους Υπαξιωματικούς (και Αξιωματικούς προερχομένους εξ Υπαξιωματικών) αφού μεταξύ άλλων η πρόταση θα περιλαμβάνει και επανεξέταση της εξελικτικής πορείας των Υπαξιωματικών που θα έχουν καταληκτικό βαθμό, τον βαθμό του Ανθυπασπιστή, ενώ υπό προϋποθέσεις ένα ποσοστό υπαξιωματικών θα προάγεται σε βαθμούς αξιωματικών.

Στην αυριανή (σημερινή) ημερίδα της ΕΣΠΕΛ, εκτός από εκπροσώπους αποφοίτων Σχολών Υπαξιωματικών από διάφορες περιοχές της χώρας αναμένεται να παραστούν και εκπρόσωποι της Ομοσπονδίας, ενώ με ορατή την αντίθεση των υπαξιωματικών στον σχεδιασμό του ΥΦΕΘΑ,– σύμφωνα με εκτιμήσεις στρατιωτικών - ο κ. Στεφανής αναμένεται να εισπράξει ένα «ηχηρό όχι» για την πρόθεσή του να προχωρήσει στην ίδρυση Σώματος Υπαξιωματικών.


Η θέση του κλάδου θα αποτυπωθεί σε ψήφισμα που θα εκδοθεί μετά την αυριανή συνάντηση –που θα γίνει «χωρίς την παρουσία πολιτικών ή άλλων αρχών»- ενώ η διοίκηση της ΕΣΠΕΛ θέλοντας να περιφρουρήσει τον χαρακτήρα της συνάντησης σημειώνει στην πρόσκληση πως «δεν θα επιτρέψουμε σε κανέναν να χειραγωγήσει ή να καπηλευτεί την προτροπή των συναδέλφων για ουσιαστικό διάλογο για την επίλυση προβλημάτων».

 «Η επιθυμία των μελών μας» σημειώνει στην Ε» ο πρόεδρος της ΕΣΠΕΛ, σμηναγός Θωμάς Ντιντιός «ήταν από την αρχή το κύριο μέρος της ημερίδας να επικεντρωθεί στη δημιουργία Σώματος Υπαξιωματικών στις Ένοπλες Δυνάμεις, έτσι ώστε να ακουστούν οι απόψεις όλων των παρευρισκομένων» ενώ το ψήφισμα της συνάντησης «θα αποσταλεί από τη ΕΣΠΕΛ μέσω των νόμιμων διαδρομών στα κέντρα αποφάσεων, αποτυπώνοντας τον παλμό των Στρατιωτικών».

ΠΡΟΣΛΗΣΗ

Όπως μεταξύ άλλων σημειώνεται στην πρόσκληση, η Ένωση Στρατιωτικών Περιφερειακής Ενότητας Λάρισας, «μετά από πολλά αιτήματα μελών και φίλων της, προχωρεί στη διοργάνωση ακόμα μιας ενημερωτικής ημερίδας, αυτή τη φορά για θέματα απόφοιτων Στρατιωτικών Σχολών, με επίκεντρο το «Σώμα Υπαξιωματικών» στις 17/10/19 και ώρα 18:00, στην αίθουσα συνεδριάσεων του HOTEL OLYMPUS TERRA στη Λάρισα».

Προσθέτοντας ότι «στόχος και σκοπός της εκδήλωσης αυτής είναι να ακουστούν αποκλειστικά οι απόψεις των απλών ανώνυμων συναδέλφων και όπως γίνεται κατανοητό, των άμεσα ενδιαφερόμενων, χωρίς την παρουσία πολιτικών ή άλλων αρχών.

Η μακρά ιστορία και η διαχρονική προσφορά των ΑΣΣΥ των τριών κλάδων των ΕΔ, επιβάλλει να ακουστούν δυνατά οι φωνές και οι ανησυχίες τους και να μεταφερθούν οργανωμένα στην Πολιτική και Στρατιωτική Ηγεσία. Καθημερινά, αυτοδιοίκητες Πρωτοβάθμιες Ενώσεις Στρατιωτικών, χαιρετίζουν και δηλώνουν ξεκάθαρα τη στήριξή τους στην πρωτοβουλία αυτή της ΕΣΠΕΛ, τις οποίες και ευχαριστούμε.

Δεδομένου του θετικού κλίματος που δημιουργείται, η οργανώτρια Ένωσή μας, απευθύνει ενωτικό κάλεσμα σε συναδέρφους όλων των προελεύσεων, σε συνδέσμους, συλλόγους και ενώσεις, που αποσκοπούν σε ουσιαστική συζήτηση, να παρευρεθούν και να στηρίξουν την Ημερίδα και να καταθέσουν την άποψή τους σε ό,τι τους αφορά.

Το ΔΣ της ΕΣΠΕΛ και τα μέλη της θα επιδιώξουν το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα στην προσπάθεια αυτή. Δεν θα επιτρέψουμε όμως σε κανένα να χειραγωγήσει ή να καπηλευτεί την προτροπή των συναδέλφων για ουσιαστικό διάλογο για την ανάδειξη και άμεση επίλυση των προβλημάτων τους».

«ΒΡΟΝΤΕΡΟ ΠΑΡΩΝ»

Με τον κ. Ντιντιό να δηλώνει στην «Ε» πως «η ΕΣΠΕΛ έχει αρχίσει από φέτος μια καμπάνια ενημέρωσης σε θέματα που αφορούν στους Στρατιωτικούς της περιοχής μας και όχι μόνο. Με στόχο αυτή τη φορά να αφουγκραστούμε τις ανησυχίες των συναδέρφων μας, οι οποίοι είναι απόφοιτοι Στρατιωτικών Σχολών, πάνω στον εργασιακό τους τομέα, αλλά και προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι οικογένειές τους, την Πέμπτη 17 Οκτωβρίου, πραγματοποιούμε τη δεύτερη ημερίδα για το 2019, μετά από αυτή για τον θεσμό των ΕΠ.ΟΠ..

Η πρόσκληση για την ημερίδα της ΕΣΠΕΛ είναι ανοιχτή για όλους (στρατιωτικούς ε.ε. και ε.α. αλλά και ΜΜΕ), χωρίς να σταλούν ιδιαίτερες προσκλήσεις και εκτός από τα μέλη και τους φίλους της ένωσής μας, δηλώνουν καθημερινά τη στήριξή τους και την παρουσία τους συνάδελφοί μας από όλη την Ελλάδα, Σύνδεσμοι, Ενώσεις, Σύλλογοι, αλλά φυσικά και η Ομοσπονδία μας ΠΟΜΕΝΣ.

Τα θέματα που θα παρουσιάσουν εξαίρετοι συνάδελφοι, οι οποίοι θα απαρτίζουν το πάνελ της εκδήλωσης είναι αρκετά, τα οποία απασχολούν τα τελευταία χρόνια τους αποφοίτους Στρατιωτικών Σχολών, αλλά και αρκετά από αυτά είναι στις πρώτες προτεραιότητες προς επίλυση από το σύνολο της Στρατιωτικής μας οικογένειας.

Για τον λόγο αυτό, στην ημερίδα μας θα πρέπει να δώσουν ένα βροντερό παρών συνάδελφοί μας όλων των προελεύσεων. Η επιθυμία των μελών μας τους οποίους και υπηρετούμε, ήταν από την αρχή το κύριο μέρος της ημερίδας να επικεντρωθεί στο θέμα των ημερών, τη δημιουργία Σώματος Υπαξιωματικών στις Ένοπλες Δυνάμεις, έτσι ώστε να ακουστούν οι απόψεις όλων των παρευρισκομένων και στο τέλος ένα ψήφισμα για το συγκεκριμένο θέμα θα αποσταλεί από την ΕΣΠΕΛ μέσω των νόμιμων διαδρομών στα κέντρα αποφάσεων, αποτυπώνοντας τον παλμό των Στρατιωτικών. Η φωνή όλων μας θα ακουστεί δυνατά από τη Λάρισα» καταλήγει ο κ. Ντιντιός.

Β. ΚΑΚΑΡΑΣ

ΠΗΓΗ: https://www.eleftheria.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ