2019-10-17 16:09:44
Φωτογραφία για Έρχονται μαζικές αποστρατείες Επαγγελματιών Οπλιτών (ΕΠΟΠ)
Την πόρτα της εξόδου από τις Ένοπλες Δυνάμεις θα δουν σύντομα χιλιάδες Επαγγελματίες Οπλίτες (ΕΠ.ΟΠ.) κάτι που έχει προκαλέσει αντιδράσεις αφού θα βρεθούν στην ηλικία των 50 ετών είτε με μία σύνταξη πείνας είτε να αναζητούν δουλειά για να κάνουν ένα νέο ξεκίνημα.

Γράφει ο Κώστας Αττίας

Την δυσαρέσκεια των ΕΠΟΠ για το πολυνομοσχέδιο του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας που δεν δίνει λύσεις σε θέματα που απασχολούν τους Επαγγελματίες Οπλίτες (ΕΠΟΠ) εκφράζει ο αρμόδιος τομεάρχης της Ομοσπονδίας των Στρατιωτικών και Γ. Γραμματέας της Ένωσης της Θεσσαλονίκης Α. Σαρρής.

Το πρόβλημα που αναμένεται να έχει αλυσιδωτές επιπτώσεις και σε όλο το στράτευμα, πέρα από τα προβλήματα που θα αντιμετωπίσουν τα στελέχη έχει να κάνει με την πρόβλεψη πως σε ηλικία 50 ετών οι ΕΠΟΠ θα συνταξιοδοτούνται κάτι που όπως λέει ο εκπρόσωπος της ΠΟΜΕΝΣ σημαίνει πως σε έξι χρόνια θα αρχίσουν οι μαζικές αποστρατείες οι οποίες θα αφορούν τους πρώτους ΕΠ.ΟΠ.

Αργά η γρήγορα το πρόβλημα θα επηρεάσει 25.000 στρατιωτικούς και αίτημα τους είναι έστω και τώρα να υπάρξει κάποια μέριμνα από το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας για το μέλλον τους.

(ΠΗΓΗ: usay.gr)
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ