2019-10-17 22:30:23
Φωτογραφία για SOS: Μολυσματική και μεταδοτική ασθένεια στo hot spot της Λέρου
SOS εκπέμπεται από το hot spot της Λέρου αφού μια μολυσματική ασθένεια, επικίνδυνη και μεταδοτική εμφανίσθηκε προκαλώντας ανησυχία!

Την είδηση μεταδίδουμε με τις επιφυλάξεις για την επικινδυνότητα, θεωρείται πάντως σίγουρο πως θα πρέπει να ανησυχήσουν όλοι οι αρμόδιοι.

Η ΜΟΛΥΣΜΑΤΙΚΗ ΚΑΙ ΜΕΤΑΔΟΤΙΚΗ ΑΣΘΕΝΕΙΑ

Το μολυσματικό κηρίο αποτελεί μια σταφυλοκοκκική, στρεπτοκοκκική, ή μικτή λοίμωξη που χαρακτηρίζεται από διακριτές, λεπτοτοιχωματικές φυσαλίδες, οι οποίες καθίστανται ταχέως φλυκταινώδεις και στη συνέχεια ρήγνυνται.

Το μολυσματικό κηρίο παρουσιάζεται συχνότερα στις εκτεθειμένες περιοχές του σώματος: το πρόσωπο (φωτογραφία), τις άκρες χείρες, τον τράχηλο και τα άκρα. Το μολυσματικό κηρίο του τριχωτού της κεφαλής συνιστά μια συχνή επιπλοκή της φθειρίασης της κεφαλής.

Οι στρεπτόκοκκοι μπορεί να αντιπροσωπεύουν τα αρχικά παθογόνα μικρόβια στην παθογένεια του μολυσματικού κηρίου, τα οποία αντικαθίστανται από σταφυλόκοκκους, καθώς η βλάβη ωριμάζει. Οι στρεπτόκοκκοι της ομάδας Β συσχετίζονται με μολυσματικό κηρίο των νεογέννητων, ενώ οι στρεπτόκοκκοι των ομάδων C και G σπανίως απομονώνονται σε αντίθεση με εκείνους της συνήθους ομάδας Α.


ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΣΟΚ αποκλειστικά στο skyrodos.gr

ΑΝΗΣΥΧΙΑ ΣΤΗ ΛΕΡΟ

Aνησυχία προκάλεσαν στη Λέρο οι φωτογραφίες που είδαν το φως της δημοσιότητα ς και απεικονίζουν παιδιά με εξανθήματα στο hot spot της Λέρου. ¨

Οπως δήλωσε στον Sky η διοικήτρια του νοσοκομείου κ. Σαρίκα τα εξανθήματα δημιουργήθηκαν από τσιμπήματα ψύλων στα παιδιά.

Δημιουργήθηκε θέμα με τον επίμονο κνισμό των παιδιών όπως είπε και η παιδίατρος του Hot Spot.

Ωστόσο θα πραγματοποιηθεί σύσκεψη με τη συμμετοχή των γιατρών και της διοικήτριας προκειμένου να εξεταστεί ξανά το θέμα και να πραγματοποιηθούν νέοι έλεγχοι ιατρικοί στα παιδιά. 
skyrodos
parapona-rodou
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ