2019-10-18 15:30:13
Φωτογραφία για Το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος ανέλαβε την συντήρηση 143 ασθενοφόρων του ΕΚΑΒ
Πριν δύο χρόνια σε τελετή που έγινε στο ΙΣΝ έγινε η παράδοση των 143 ασθενοφόρων δωρεά του Ιδρύματος και παρόντος του αν. Υπουργού Υγείας κ. Π. Πολάκη. Σε ερώτηση τότε δική μας στον πρόεδρο του Ιδρύματος τι θα γίνει με την συντήρηση αυτού του στόλου μας απάντησε ότι το Ίδρυμα θα αναλάβει πλήρως την συντήρηση των ασθενοφόρων αυτών. Πέρασαν οι μήνες και τα χρόνια αλλά η σύμβαση "ξεχάστηκε" να υπογραφή, με αποτέλεσμα πολλά από αυτά τα ασθενοφόρα να ακινητοποιηθούν. 

Τελικά η σύμβαση συντήρησης υπεγράφη χθες.

«Με την υπογραφή της σύμβασης της δωρεάν συντήρησης και επισκευής των 143 ασθενοφόρων που δώρισε το Ίδρυμα ''Σταύρος Νιάρχος'', επιλύθηκε ένα σοβαρό αλλά και νευραλγικό επιχειρησιακό ζήτημα για το ΕΚΑΒ» τόνισε ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας, ευχαριστώντας το Ίδρυμα για την έμπρακτη στήριξή του στο δημόσιο Σύστημα Υγείας.

Η συγκεκριμένη σύμβαση που υπεγράφη χθες, αποτελεί το δεύτερο σκέλος της βασικής δωρεάς, προβλέπει την κάλυψη της δαπάνης για τη δωρεάν συντήρηση και επισκευή για 8 χρόνια, μετά τη λήξη της εργοστασιακής εγγύησης, 65 συμβατικών ασθενοφόρων, 22 κινητών ιατρικών μονάδων, 26 ασθενοφόρων 4Χ4, καθώς και 30 οχημάτων μικρού όγκου, που είχε προσφέρει το Ίδρυμα «Σταύρος Νιάρχος» από το 2017, με στόχο τον εκσυγχρονισμό και την αναβάθμιση του στόλου ασθενοφόρων του ΕΚΑΒ.

Μετά την υπογραφή της σύμβασης από τον πρόεδρο του ΕΚΑΒ Νίκο Παπαευσταθίου, ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας δήλωσε ότι επιλύθηκε ένα σοβαρό αλλά και νευραλγικό επιχειρησιακό ζήτημα για το Εθνικό Κέντρο Άμεσης Βοήθειας, σημειώνοντας ότι η σύμβαση διέτρεχε τον κίνδυνο να μην υλοποιηθεί, καθώς αν και προβλεπόταν στη βασική δωρεά, δεν είχε ενεργοποιηθεί επί δύο ολόκληρα χρόνια.

«Χάρη στις συντονισμένες ενέργειες του υπουργείου Υγείας και της διοίκησης του ΕΚΑΒ, με το Ίδρυμα ''Σταύρος Νιάρχος'' και τους εκπροσώπους της αναδόχου εταιρείας, τίθενται πλέον οι βάσεις της απαιτούμενης βελτίωσης, αλλά και της στοχευμένης ανάπτυξης των παρεχόμενων υπηρεσιών επείγουσας προ νοσοκομειακής φροντίδας σε όλη την Ελλάδα» πρόσθεσε ο κ
. Κικίλιας και καταλήγοντας ευχαρίστησε «εκ μέρους της κυβέρνησης και του ελληνικού λαού, το Ίδρυμα ''Σταύρος Νιάρχος'' για την έμπρακτη στήριξή του στο δημόσιο Σύστημα Υγείας».
medlabgr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ