2019-10-18 17:48:53
Φωτογραφία για Εξώδικο από τους φαρμακοποιούς στον ΕΦΚΑ
Οι Φαρμακοποιοί κάνουν έκκληση για παρέμβαση του Υπουργείου Υγείας στην διένεξη με τον ΕΦΚΑ.

Γράφει: Καραγιαννοπούλου Δέσποινα - IATRONET

Eπιστολή στην ηγεσία του Υπουργείο Υγείας, προώθησε ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Αθηνών, προκειμένου να την ενημερώσει για το πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί με τον ΕΦΚΑ και τις οφειλές που έχει αναρτήσει εις βάρος των φαρμακοποιών.

Η επιστολή αναφέρει:

"Γνωρίζετε καλώς ότι βάσει της κείμενης νομοθεσίας και νομολογίας το φαρμακείο αποτελεί σημαντικό πυλώνα της εύρυθμης λειτουργίας του συστήματος α΄ βάθμιας περίθαλψης.

Πρόσφατα, ο ΕΦΚΑ άρχισε να αποστέλλει υπέρογκα χρεωστικά σημειώματα δήθεν οφειλόμενων εισφορών σε μέλη μας, μολονότι μέχρι το 2016 οι εισφορές τους παρακρατούνταν αυτομάτως από την κατάθεση των συνταγών στον ΕΟΠΥΥ.

Για την αποσόβηση μάλιστα της λήψης μέτρων αναγκαστικής εκτέλεσης σε βάρος τους κατά ΚΕΔΕ ο ΕΦΚΑ προτείνει την ένταξη των μελών μας στις 120 δόσεις.


Επειδή, ωστόσο, η ένταξη των μελών σε σύστημα ρύθμισης μη αποδεκτών οφειλών τους επιφορτίζει με μηνιαίο έξοδο που δεν τους αναλογεί και δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα και στον προγραμματισμό τους, πλήττεται βάναυσα η ήδη πεπιεσμένη ρευστότητα με ό,τι αυτό μπορεί να συνεπάγεται για τον ομαλό εφοδιασμό τους.

Σας κοινοποιούμε το εξώδικό μας προς τον ΕΦΚΑ, με την επισήμανση ότι για το θέμα αυτό έχουμε καταφύγει και στους Ελεγκτές Δημόσιας Διοίκησης και παρακαλούμε για τη ευγενική παρέμβασή σας στο μέτρο των αρμοδιοτήτων σας να διασφαλίζετε την ομαλή λειτουργία των φαρμακείων."
medispin
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ