2019-10-18 23:30:41
Φωτογραφία για Επενδύσεις 40 εκατ. ευρώ για την καθαρή ενέργεια στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου
Το έργο αφορά στην εξοικονόμηση ενέργειας και σε επενδύσεις σε ΑΠΕ.

Στην υλοποίηση ενός έργου το οποίο θα συμβάλει στην αντιμετώπιση της ενεργειακής φτώχειας προχωρά η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου σε συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων (ΕΤΕπ).

Το έργο αφορά στην εξοικονόμηση ενέργειας και σε επενδύσεις σε ΑΠΕ, είναι διάρκειας 2,5 ετών και αναμένεται να κινητοποιήσει κεφάλαια περίπου 40 εκατ. ευρώ προερχόμενα κυρίως από την ιδιωτική αγορά.

Το έργο – που αναμένεται να συμβάλει δραστικά στην βελτίωση των συνθηκών της «ενεργειακής φτώχειας» στο σύνολο των νησιών της Περιφέρειας – αποτελείται από τρεις επενδυτικούς πυλώνες που αφορούν:

1. Στην αναβάθμιση του δημοτικού και περιφερειακού δικτύου οδοφωτισμού με σύγχρονους λαμπτήρες LED, με σκοπό την ενεργειακή εξοικονόμηση, αλλά και την ασφάλεια των πολιτών και οχημάτων και την αισθητική χώρων αστικού τοπίου. Στόχος είναι να επιτευχθεί ετήσια μείωση της κατανάλωσης ηλεκτρικής ενέργειας άνω των 20 GWh, που μεταφράζεται κατ ελάχιστον σε 3.500.000 ευρώ ετησίως.


2. Την ενεργειακή αναβάθμιση 6 Νοσοκομείων (Καλύμνου, Κω, Λέρου, Νάξου, Ρόδου και Σύρου) με παρεμβάσεις βελτίωσης της ενεργειακής τους απόδοσης, αποσκοπώντας στην εξοικονόμηση πλέον των 6 GWh ανά έτος, που μεταφράζεται σε 1.000.000 ευρώ κατ’ ελάχιστον ετησίως, με ταυτόχρονη αναβάθμιση των υπηρεσιών υγείας .

3. Στη σύσταση και λειτουργία ενεργειακών κοινοτήτων με τη συμμετοχή της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου και άλλων τοπικών φορέων, με σκοπό την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας μέσω Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας, τόσο για την κάλυψη ιδίων αναγκών, άρα ακόμα μεγαλύτερης εξοικονόμησης, όσο και για την παροχή δωρεάν ηλεκτρικής ενέργειας προς ευάλωτα νοικοκυριά και καταναλωτές των νησιών του Ν. Αιγαίου.
parapona-rodou
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ