2019-10-19 00:00:28
Φωτογραφία για Προσφυγικό: Μπαράζ επαναπροωθήσεων ετοιμάζει η κυβέρνηση (video)
Περισσότεροι από 400 πρόσφυγες και μετανάστες έφτασαν το τελευταίο 24ωρο στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, με την κατάσταση στα κέντρα φιλοξενίας να είναι εκρηκτική.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Alpha, τις τελευταίες 24ωρες 423 άτομα μπήκαν στη χώρα. Οι βάρκες που ξεκίνησαν από τα τουρκικά παράλια αποβίβασαν σε Αλεξανδρούπολη, Λέσβο, Χίο, Σάμο, Φαρμακονήσι, Κάλυμνο, Κω, Σύμη και Ρόδο.

Την ώρα, που η κατάσταση στο κέντρο υποδοχής της Σάμου είναι εκρηκτική. Για τρίτη συνεχή ημέρα, πρόσφυγες και μετανάστες διαμαρτυρήθηκαν για τη συνθήκες φιλοξενίας ενώ ζητούν τον απεγκλωβισμό τους.

Όπως δήλωσε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη μέχρι το τέλος του χρόνου θα έχουν μεταφερθεί από τα νησιά στην ενδοχώρα 20.000 αιτούντες άσυλο.

Μπαράζ επαναπροωθήσεων

Από την 1η Ιανουαρίου του 2020 θα αρχίσουν οι επαναπροωθήσεις προσφύγων και μεταναστών στην Τουρκία, όπως προβλέπει ο νέος μεταναστευτικός νόμος που προωθεί η κυβέρνηση.


Σύμφωνα με πληροφορίες του Alpha, ανώτεροι αξιωματούχοι του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη φαίνεται να γνωρίζουν καλά τους διαύλους επικοινωνίας που χρησιμοποιούν οι διακινητές, προκειμένου να ενημερώνουν πρόσφυγες και μετανάστες για το πώς θα φτάσουν από τα τουρκικά παράλια στη χώρα μας.

Αυτούς τους διαύλους, όπως τονίζουν, τους έχουν μελετήσει πάρα πολύ καλά και πλέον γνωρίζουν πώς θα τους χρησιμοποιήσουν για να ενημερώσουν με τη σειρά τους, διακινητές και άμεσα ενδιαφερόμενους και να περάσουν το μήνυμα ότι η χώρα δεν θα είναι ξέφραγο αμπέλι.

Ότι όποιος δεν έχει νόμιμα έγγραφα θα γνωρίζει ότι δεν θα μπορεί να περάσει στην Ελλάδα από τα τουρκικά παράλια.

Δείτε το βίντεο από το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Alpha:
parapona-rodou
VIDEO
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ